Այս բաղադրատոմսով պատրաստված Տնական եփած խտացրած կաթը երբեք չի շաքարակալի և դուք միշտ կունենաք համեղ և թարմ եփած աղանդեր։
Տնական եփած խտացրած կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ջուր 1 բաժակ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1 կգ
_Քացախ 3 ճաշի գդալ
_Կաթ 3 լ
Տնական եփած խտացրած կաթ. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները և լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
_Կրակի վրա դնել, խառնել զանգվածն այնքան, որ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։
_Լցնել կաթը և զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի։
_Թուլացնել կրակը և եփել մոտ 2 ժամ։
_Երբ զանգվածը սկսի բարձրանալ, պետք է կրակն ուժեղացնել, ապա նվազեցնել, որպեսզի խտացրած կաթը սկսի արագ թանձրանալ։
_Երբ նկատեք, որ զանգվածը սկսում է քլթքլթալ, պետք է վերցնել կրակից։
_Տաք վիճակում լցնել մաքուր տարաների մեջ, փակել կափարիչներով և թողնել սառչի, նոր դնել սառնարանը։
Հուշում. ավելի լավ է վերցնել տնական կաթ, եթե չկա, ապա խանութում ընտրեք ամենաորակյալն ու ամենայուղալին: Այս աղանդերը կպահպանվի մինչև 4 ամիս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Եփովի կրեմ առանց ձվի