Տնական Թվիքս. Քաղցրակերներին հաճույք պատճառելու առողջ եղանակ, որը շատ ավելի պարզ է իրականում, քան կարելի է մտածել:
Այսօր ուզում ենք մեր ընթերցողների ետ կիսվել մի համեղ բաղադրատոմսով, որի օգնությամբ դուք կկարողանանք ինքներդ տան պայմաններում պատարաստել համեղություն, որը սիրում են թե մեծիկները, թե փոքրիկները:
Ռաֆայելոների և բաունթիների նման, այս նրբությունը շատ նման է իր հայտնի բնօրինակին: Ավելին, այս քաղցրավենիքը պատրաստելու համար պետք է գալու ամենապարզ և բնական բաղադրիչները:
Содержание
Տնական Թվիքս. Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
- Կարագ 110 գ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Ձու 2 հատ
- Թթվասեր 2 ճաշի գդալ.
- Աղ 0.2 թեյի գդալ
- Խտացրած կաթ 380 գ
- Կաթնային շոկոլադ 200 գ
Տնական Թվիքս. Պատրաստման եղանակը
- Առանձնացնել դեղնուցները սպիտակուցից` մեզ միայն դրանք են անհրաժեշտ: Ալյուրը մաղել, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել շաքար և աղ:
- Տախտակի վրա կտրատել կարագը (80 գ) սուր դանակով: Այնուհետև աստիճանաբար լցնել ալյուրը հավելումներով՝ առանց դադարեցնելու բաղադրիչները դանակով կտրատել: Երբ մեծ փշրանքներ են ձևավորվում, դրան դեղնուցներ ավելացնել: Խմորը ձեռքով հունցել, այնուհետև դրան ավելացնել թթվասեր: Շարունակել հունցելը: Պետք է ստանաք թանձր և փխրուն խմոր: Այն կլինի տարասեռ և լավ ձևավորվող:
- Ուղղանկյուն ձևամանի վրա փռել մագաղաթով, հարթեցնել խմորը դրա վրա: Սառեցրեք ուտեստը 30 րոպե:
- Այնուհետև թխել տորթը նախապես 180 աստիճանով ջեռոցում 15-20 րոպե: Երբ խմորը դառնում է թեթև ոսկեգույն, հանել այն ջեռոցից: Քանի դեռ սառչում է, պատրաստեք կարամելը:
- Խտացրած կաթը լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ: Դրան ավելացնել նաև կարագի մնացորդը:
- Խտացրած կաթը եփել, խառնել սիլիկոնե բահիկով, մինչև ստացվի թեթև կարամելի գույն: Այն պետք է դառնա ավելի խիտ, ավելի մածուցիկ: Դա կտևի մոտ 20 րոպե: Տնական Թվիքսի կարամելը զգուշորեն, բայց արագ քսել թխված շերտի վրա: Հարթեցրեք և թող սառչի:
- Այդ ընթացքում եփել գլազուրը. Մանրացնել շոկոլադը, լցնել կաթսայի մեջ, շոկոլադը հալեցնել ջրային բաղնիքում ՝ անընդհատ խառնելով բահիկով: Դա կտևի մոտ 3 րոպե, ոչ ավելի: Երբ շոկոլադը ամբողջովին հալվի, լցնել տորթի վրա: Հարթեցնել գլազուրը ամբողջ մակերևույթի վրա:
- Դեսերտը առնվազն 2 ժամ սառնարանի մեջ դնել: Մնում է միայն այն բաժանել փոքր մասերի և մատուցել:
Տնական Թվիքսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: