Տնական Թվիքս. Քաղցրակերներին հաճույք պատճառելու առողջ եղանակ

Տնական Թվիքս ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական Թվիքս. Քաղցրակերներին հաճույք պատճառելու առողջ եղանակ, որը շատ ավելի պարզ է իրականում, քան կարելի է մտածել:

Այսօր ուզում ենք մեր ընթերցողների ետ կիսվել մի համեղ բաղադրատոմսով, որի օգնությամբ դուք կկարողանանք ինքներդ տան պայմաններում պատարաստել համեղություն, որը սիրում են թե մեծիկները, թե փոքրիկները:

Ռաֆայելոների և բաունթիների նման, այս նրբությունը շատ նման է իր հայտնի բնօրինակին: Ավելին, այս քաղցրավենիքը պատրաստելու համար պետք է գալու ամենապարզ և բնական բաղադրիչները:

Տնական Թվիքս
Տնական Թվիքս. Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
  • Կարագ 110 գ
  • Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
  • Ձու 2 հատ
  • Թթվասեր 2 ճաշի գդալ.
  • Աղ 0.2 թեյի գդալ
  • Խտացրած կաթ 380 գ
  • Կաթնային շոկոլադ 200 գ

Տնական Թվիքս
Տնական Թվիքս. Պատրաստման եղանակը

  1. Առանձնացնել դեղնուցները սպիտակուցից` մեզ միայն դրանք են անհրաժեշտ: Ալյուրը մաղել, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել շաքար և աղ:
  2. Տախտակի վրա կտրատել կարագը (80 գ) սուր դանակով: Այնուհետև աստիճանաբար լցնել ալյուրը հավելումներով՝ առանց դադարեցնելու բաղադրիչները դանակով կտրատել: Երբ մեծ փշրանքներ են  ձևավորվում, դրան դեղնուցներ ավելացնել: Խմորը ձեռքով հունցել, այնուհետև դրան ավելացնել թթվասեր: Շարունակել հունցելը: Պետք է ստանաք թանձր և փխրուն խմոր: Այն կլինի տարասեռ և լավ ձևավորվող:
  3. Ուղղանկյուն ձևամանի վրա փռել մագաղաթով, հարթեցնել խմորը դրա վրա: Սառեցրեք ուտեստը 30 րոպե:
  4. Այնուհետև թխել տորթը նախապես 180 աստիճանով ջեռոցում 15-20 րոպե: Երբ խմորը դառնում է թեթև ոսկեգույն, հանել այն ջեռոցից: Քանի դեռ սառչում է, պատրաստեք կարամելը:
  5. Խտացրած կաթը լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ: Դրան ավելացնել նաև կարագի մնացորդը:
  6. Խտացրած կաթը եփել, խառնել սիլիկոնե բահիկով, մինչև ստացվի թեթև կարամելի գույն: Այն պետք է դառնա ավելի խիտ, ավելի մածուցիկ: Դա կտևի մոտ 20 րոպե: Տնական Թվիքսի կարամելը զգուշորեն, բայց արագ քսել թխված շերտի վրա: Հարթեցրեք և թող սառչի:
  7. Այդ ընթացքում եփել գլազուրը. Մանրացնել շոկոլադը, լցնել կաթսայի մեջ, շոկոլադը հալեցնել ջրային բաղնիքում ՝ անընդհատ խառնելով բահիկով: Դա կտևի մոտ 3 րոպե, ոչ ավելի: Երբ շոկոլադը ամբողջովին հալվի, լցնել տորթի վրա: Հարթեցնել գլազուրը ամբողջ մակերևույթի վրա:
  8. Դեսերտը առնվազն 2 ժամ սառնարանի մեջ դնել: Մնում է միայն այն բաժանել փոքր մասերի և մատուցել:

Տնական Թվիքս

Տնական Թվիքսը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Շատ համեղ տորթ պատրաստեք նաև այս բաղադրատոմսով.

Խնդրում ենք Գնահատեք