Տնական լիմոնադ՝ Դյուշես. Ո՞վ չի հիշում լեգենդար դյուշես լիմոնադը մանկուց:
Դա սիրված ըմպելիք էր, շատ ավելի համեղ, քան բազում ժամանակակից ըմպելիքներ: Թարմացնող, բնական, քաղցր և թթու համ. Այս ըմպելիքով ոչ միայն դպրոցականները, այլև մեծահասակները հաճույքով էին հագեցնում իրենց ծարավը:
Որոշ փորձեր կատարելուց հետո ես վերստեղծեցի տնական լիմոնադի բաղադրատոմսը: Հիմա պատրաստում եմ ամեն օր, քանի որ երեխաներս լիովին հրաժարվել են վնասակար խմելիքներից: Էլ ի՞նչ է պետք ձեզ ամռան շոգ օրը, եթե ոչ մի կում բնական լիմոնադ: Վերցրեք մի քանի տանձ, անանուխ և սկսեք:
Տնական լիմոնադ՝ Դյուշես. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տանձ 3 հատ
_Անանուխ 1 փունջ
_Շաքար 160 գ
_Ջուր 500 մլ
_Կիտրոն 1 հատ
_Գազավորված ջուր 500 մլ
_Սառույց` ըստ ճաշակի
Տնական լիմոնադ՝ Դյուշես. Պատրաստման եղանակը
_Տանձը կլպել և մաքրել կորիզներից: Կտրել պտուղները խոշոր կտորներով և լցնել կաթսայի մեջ:
_Այնտեղ ավելացնել անանուխի տերևներ, շաքար և տաք խմելու ջուր:
_Բաղադրությունը պատրաստելու համար օգտագործել ձեռքի բլենդեր:
_Ավելացնել ջուրը, սառեցնել խառնուրդը սառնարանում, ապա քամել:
_Ստացված հեղուկի մեջ քամել թարմ կիտրոնի հյութը:
Լիմոնադը լցնել մեծ տարայի մեջ, ավելացնել սոդա և սառույց` ըստ ճաշակի: Դյուշեսը պատրաստ է:
Տանձի լիմոնադ պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ավելի շատ գազավորված ջուր: Այդ ժամանակ համը կդառնա պակաս ինտենսիվ, բայց ծարավը հագեցնելու առումով խմիչքն ավելի լավը կլինի:
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
3 տնական լիմոնադ, կամ կոկտեյլ