Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել Տնական Կիևյան տորթ:
ԽՍՀՄ-ում խոհարարների համար կարևոր խնդիր էր պատրաստել այնպիսի ուտեստներ, որոնք կտարբերվեին կապիտալիստական աշխարհի տվածից։ Այսինքն՝ դա նշանակում էր փոխարինել ազնվականներին նախկինում հայտնի նապոլեոնի, մեղրայինի և պրահայի տորթերը։ Հետևաբար, կար խմորեղենի, տորթերի և աղանդերի մշակման մի ամբողջ համակարգ:
Սակայն խմորեղենի ամենահնարամիտ տեսակները ստեղծվել են միանգամայն պատահաբար։ Օրինակ, Կիևյան տորթը ստացվել է այն պատճառով, որ ինչ-որ մեկը մոռացել է ժամանակին օգտագործել ձվի սպիտակուցը։ Կիևի տորթերի խանութի գլխավոր խոհարարը որոշել է խմորին սառեցված սպիտակուց ավելացնել։ Այսպիսով, ստացվել է հրաշալի նորույթ ողջ հրուշակեղենի աշխարհի համար:
Տնական Կիևյան տորթ. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 10 հատ
_ կակաոյի փոշի — 2 ճաշի գդալ
_ աղ — մի պտղունց
_ կարագ — 400 գ
_ շաքարավազ — 490 գ
_ վանիլային շաքար — 3 թեյի գդալ
_ կիտրոնի հյութ — 2 թեյի գդալ
_ կաթ — 250 մլ
_ եգիպտացորենի օսլա — 5 ճաշի գդալ
_ պնդուկ — 200 գ
Տնական Կիևյան տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Պնդուկը մանրացնել ոչ շատ տրորված փշրանքների վիճակի։
_ Ձվերը պետք է բաժանել դեղնուցների և սպիտակուցների։
_ Մթերքը բաժանել երկու մասի՝ երկու բեզեի տորթի համար։
_ Ձվի սպիտակուցը հարիչով հարել աղի հետ մինչև ջրիկ սպիտակ փրփուր դառնա։
_ Փրփուրի մեջ աստիճանաբար լցնել 120 գրամ հատիկավոր շաքար և հարել։
_ Երբ ամբողջ շաքարը լուծվի սպիտակուցի մեջ, պետք է զանգվածի մեջ լցնել մեկ գդալ վանիլային շաքար, օսլա։
_ Ավելացնել կիտրոնի հյութը և ընկույզի փշրանքների մի մասը, լավ հարել, մինչև կրեմը հնարավորինս թանձրանա։
_ Ջեռոցը տաքացնել 150 աստիճան, բեզեն լցնել 24սմ տրամագծով տապակի մեջ։ Պետք է երկու ժամ բեզեն չորացնել 130 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
_ Այնուհետև բեզեն պետք է մեկ ժամ թողնել ջեռոցում սառչի, միայն դրանից հետո հանել կաղապարից։
_ Նույն կերպ չորացրեք երկրորդ տորթը։
_ Դեղնուցները խառնել շաքարավազի և կաթի հետ, հարել մինչև հարթ լինի։ Խառնուրդը եփել չափավոր ջերմության վրա, մինչև կրեմը թանձրանա։ Կրեմի մեջ լցնել վանիլային շաքարավազը, խառնել։
_ Առանձին հարիչով հարել ոչ սառը կարագը։ Սառած կրեմը մաս-մաս լցնել կարագի մեջ, ստանալ կրեմի զանգված։
_ Զանգվածի մի մասն առանձնացնում ենք հիմնական կրեմից և հարիչի օգնությամբ խառնել կակաոյի փոշու հետ։
_ Առաջին շերտի վրա սպիտակ կրեմ քսել, հավասարաչափ տարածել մակերեսին։
_ Կրեմի վրա դնել երկրորդ շերտը, տորթի մակերեսն ու կողքերը ծածկել կակաոյով կրեմով։
_ Աղանդերի վրա ցանել մանրացված ընկույզ։
Տորթը կայունացնելու համար արժե այն մեկ ժամ թողնել սառնարանում։
Կիևյան տորթը ստացվում է աներևակայելի համեղ, նուրբ և օդային։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կիևյան տորթ