Տնական Կիևյան տորթ. Տոնական սեղանի արքա տորթն իրականում հեշտ ու պարզ կարելի է թխել

Տնական Կիևյան տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել Տնական Կիևյան տորթ:

ԽՍՀՄ-ում խոհարարների համար կարևոր խնդիր էր պատրաստել այնպիսի ուտեստներ, որոնք կտարբերվեին կապիտալիստական ​​աշխարհի տվածից։ Այսինքն՝ դա նշանակում էր փոխարինել ազնվականներին նախկինում հայտնի նապոլեոնի, մեղրայինի և պրահայի տորթերը։ Հետևաբար, կար խմորեղենի, տորթերի և աղանդերի մշակման մի ամբողջ համակարգ:

Սակայն խմորեղենի ամենահնարամիտ տեսակները ստեղծվել են միանգամայն պատահաբար։ Օրինակ, Կիևյան տորթը ստացվել է այն պատճառով, որ ինչ-որ մեկը մոռացել է ժամանակին օգտագործել ձվի սպիտակուցը։ Կիևի տորթերի խանութի գլխավոր խոհարարը որոշել է խմորին սառեցված սպիտակուց ավելացնել։ Այսպիսով, ստացվել է հրաշալի նորույթ ողջ հրուշակեղենի աշխարհի համար:

Տնական Կիևյան տորթ

Տնական Կիևյան տորթ. Բաղադրիչները

_ հավի ձու — 10 հատ

_ կակաոյի փոշի — 2 ճաշի գդալ

_ աղ — մի պտղունց

_ կարագ — 400 գ

_ շաքարավազ — 490 գ

_ վանիլային շաքար — 3 թեյի գդալ

_ կիտրոնի հյութ — 2 թեյի գդալ

_ կաթ — 250 մլ

_ եգիպտացորենի օսլա — 5 ճաշի գդալ

_ պնդուկ — 200 գ

Տնական Կիևյան տորթ

Տնական Կիևյան տորթ. Պատրաստման եղանակը

_ Պնդուկը մանրացնել ոչ շատ տրորված փշրանքների վիճակի։

_ Ձվերը պետք է բաժանել դեղնուցների և սպիտակուցների։

_ Մթերքը բաժանել երկու մասի՝ երկու բեզեի տորթի համար։

_ Ձվի սպիտակուցը հարիչով հարել աղի հետ մինչև ջրիկ սպիտակ փրփուր դառնա։

_ Փրփուրի մեջ աստիճանաբար լցնել 120 գրամ հատիկավոր շաքար և հարել։

_ Երբ ամբողջ շաքարը լուծվի սպիտակուցի մեջ, պետք է զանգվածի մեջ լցնել մեկ գդալ վանիլային շաքար, օսլա։

_ Ավելացնել կիտրոնի հյութը և ընկույզի փշրանքների մի մասը, լավ հարել, մինչև կրեմը հնարավորինս թանձրանա։

_ Ջեռոցը տաքացնել 150 աստիճան, բեզեն լցնել 24սմ տրամագծով տապակի մեջ։ Պետք է  երկու ժամ բեզեն չորացնել 130 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_ Այնուհետև բեզեն պետք է մեկ ժամ թողնել ջեռոցում սառչի, միայն դրանից հետո հանել կաղապարից։

_ Նույն կերպ չորացրեք երկրորդ տորթը։

_ Դեղնուցները խառնել շաքարավազի և կաթի հետ, հարել մինչև հարթ լինի։ Խառնուրդը եփել չափավոր ջերմության վրա, մինչև կրեմը թանձրանա։ Կրեմի մեջ լցնել վանիլային շաքարավազը, խառնել։

_ Առանձին հարիչով հարել ոչ սառը կարագը։ Սառած կրեմը մաս-մաս լցնել կարագի մեջ, ստանալ կրեմի զանգված։

_ Զանգվածի մի մասն առանձնացնում ենք հիմնական կրեմից և հարիչի օգնությամբ խառնել կակաոյի փոշու հետ։

_ Առաջին շերտի վրա սպիտակ կրեմ քսել, հավասարաչափ տարածել մակերեսին։

_ Կրեմի վրա դնել երկրորդ շերտը, տորթի մակերեսն ու կողքերը ծածկել կակաոյով կրեմով։

_ Աղանդերի վրա ցանել մանրացված ընկույզ։

Տնական Կիևյան տորթ

Տորթը կայունացնելու համար արժե այն մեկ ժամ թողնել սառնարանում։

Կիևյան տորթը ստացվում է աներևակայելի համեղ, նուրբ և օդային։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կիևյան տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք