Տնական կվաս. Ով փորձում է այս ըմպելիքը, անպայման ինքն էլ է պատրաստում, մանավանդ, որ մենք չենք թաքցնում բաղադրատոմսը:
Կվասն այնքան համեղ է ստացվում, որ իմ բոլոր ընկերներն ու հարազատները արդեն օգտագործում են այս բաղադրատոմսը: Չափավոր հագեցած և գազավորված, ոչ շատ քաղցր խմիչք է ստացվում: Ի դեպ, քաղցրության մակարդակն ինքներդ կարող եք կարգավորել:
Տնական կվաս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Սև հաց 300 գ
_Շաքար 0,5 բաժակ
_Մեղր 1 թեյի գդալ
_Ջուր 3 լ
Տնական կվաս. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սև հացը խորանարդներով և չորացնելով ջեռոցում` չորահաց դարձնել:
_Աշխատեք չկարմրացնել այն, քանի որ այդ դեպքում կվասը կունենա դառը համ և ընդհանրապես հաճելի չի լինի:
_Խմորիչը մեղրի հետ միասին խառնել տաք ջրի հետ: Երբ զանգվածը ծածկվի փրփուրով, արդեն կարելի է այն օգտագործել:
_Լցնել չորահացը և շաքարավազը մի բանկայի մեջ, լցնել խմորիչի խառնորդը և ավելացնել տաք ջուր:
Խորհուրդ. Շաքար ավելացրեք ըստ ճաշակի, եթե ավելի քաղցր եք սիրում, կարող եք ավելի շատ վերցնել:
_Երբ զանգվածը սառչի, քամել այն, դնել սառչելու և պահել սառնարանում:
Ավելի հարուստ համի համար կարող եք ավելացնել անանուխի մի քանի տերև և չամիչ: Եթե նախընտրում եք ընդգծված համով ըմպելիք, ապա ավելացրեք 4 — 5 հատ, իսկ եթե ավելի մեղմ համ եք նախընտրում՝ մեկ բանկայի համար 2 չամիչն էլ բավական է:
Տնական կվասը պատրաստ է:
Հաճելի զովություն ձեզ:
Տեսանյութ
Տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ