Տնական պաղպաղակ բիսկվիթով. Այս նրբությամբ կարող եք հաճույք պատճառել սիրելիներին
Տաք եղանակի սկսվելուն պես երեխաները շատ հաճախ են խնդրում, պահանջում պաղպաղակ գնել: Մանկությանս ամենահաճելի հիշողություններից մեկն այն պահերն են, երբ ամբողջ ընտանիքը նստում էր նստարանին և վայելում շոկոլադով պատված էսկիմոները: Հետևաբար, մենք էլ չենք կարող մերժել փոքրիկներին:
Այնուամենայնիվ, այն ամեն օր գնելը և՛ թանկ է, և՛ օգտակար չէ: Այսպիսով, ես որոշեցի պատրաստել պարզ տնական պաղպաղակ ՝ սերուցքով և խտացրած կաթով: Նա հիացրեց ինչպես երեխային, այնպես էլ ինձ:
Քաղցրությունն էլ ավելի հրապուրիչ դարձնելու համար ես այն դրեցի թխվածքաբլիթի շերտերի միջև: Չնայած բաղադրատոմսի պարզությանը և փոքր քանակությամբ բաղադրիչներին, սերուցքից պատրաստված տնական պաղպաղակը ստացվում է աստվածային համով: Ամենակարեւորը `դրանում հավելումներ չկան, կարող եք վստահորեն տալ երեխաներին:
Տնական պաղպաղակ բիսկվիթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սերուցք 500 մլ
- Խտացրած կաթ 380 գ
- Բիսկվիթ 2 հատ
Տնական պաղպաղակ բիսկվիթով. Պատրաստման եղանակը
- Հարիչով հարել սառը սերուցքը (33–35%) մինչև որ այն թանձրանա:
- Ավելացնել խտացրած կաթը և կրկին հարիչով հարել մինչև խիտ թթվասերի աստիճան, մոտ 20 վայրկյան:
- Առաջին բիսկվիտը դնել հարթ ափսեի վրա: Դնել բացվող խոհանոցային օղակը դրա վրա և ամուր ամրացրեք այն: Օղակի պատերը ծածկել ացետատային թաղանթով կամ յուղաթղթով:
- Դրա շնորհիվ պաղպաղակը հեշտությամբ կարող եք հանել օղակից:
- Բիսկվիթի վրա լցնել ամբողջ սերուցքային զանգվածը և ծածկել այն երկրորդ շերտով: Թեթև սեղմեք այն ներքև և ամանը դրեք սառցարանում ամբողջ գիշեր կամ առնվազն 5 ժամ:
- Առավոտյան հեռացրեք բացվող օղակը և թաղանթը, պաղպաղակը կտորներով կտրեք:
Տնային պաղպաղակը, որը պատրաստված է սերուցքից և խտացրած կաթից, ստացվում է գերազանց համով՝ եթերային, փափուկ, ոչ շատ քաղցր:
Ի դեպ, նման համեղությունը կարելի է հեշտությամբ վերածել տորթի: Մնում է միայն այն զարդարել կրեմով և թարմ հատապտուղներով կամ մրգերի կտորներով: Կունենաք ուրախություն ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:
Պաղպաղակը բիսկվիթով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական պաղպաղակ