Տնական պաղպաղակ. Հիասքանչ, համեղ թարմություն ամառային այս շոգ օրերին
Այս համեղ և անուշաբույր պաղպաղակն իրականում նման է այն նրբահամությանը, որը մենք սիրում էինք մանկության տարիներին:
Տնական պաղպաղակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Յուղալի սերուցք 500 գ
- Խտացրած կաթ 200 գ
Տնական պաղպաղակ. Պատրաստման եղանակը
- Պետք է այն տարան, որի մեջ պետք է պատրաստվի պաղպաղակ խառնուրդը՝ 30 րոպեով դնել սառնարանը:
- Լցնել սառեցված սերուցքը տարայի մեջ և սառը վիճակում հարել մինչև փրփրելը և թանձրանալը: 7 րոպե հարել հարիչի բարձր արագությամբ:
- Թուլացնել հարիչի արագությունը նվազագույնի և սկսել լցնել խտացրած կաթը: Հարել ամբողջ զանգվածը մոտ 1 րոպե:
- Կարելի է ամբողջ պաղպաղակը դնել մեկ մեծ ձևամանի մեջ, կամ այն դասավորել վաֆլե բաժակների մեջ, որոնք այսօր կարելի է գնել ամենուր:
- Պաղպաղակը հիանալի է ստացվում նաև վաֆլիի մեծ շերտերով:
- Մի շերտը դնել ձևամանի հատակին, լցնել պաղպաղակը և ծածկել վաֆլիի երկրորդ շերտով:
- Տարան դնել սառցարանը մի գիշեր կամ առնվազն 4 ժամ:
Պաղպաղակը կարող եք մատուցել կակաոյի, շոկոլադի, հատապտուղների սոուսների, ընկույզների և այլ միջուկների հետ՝ ըստ ձեր ճաշակի:
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Պաղպաղակ. շոկոլադե, ելակով և վանիլային