Տնական տորթ. Նուրբ, աներևակայելի համեղ թխվածք, որ պարզապես հալվում է ձեր բերանում:
Պատրաստելն աներևակայելի հեշտ ու պարզ է, այնպես որ առանց երկար տատանվելու անցեք խոհանոց և պատրաստեք այս բաղադրատոմսով համեղ տորթը ջեմով:
Բաղադրիչներն անպայման կգտնեք խոհանոցում, այնպես, որ շատ չեք չարչարվի:
Տնական տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարագ 180 գ
- Շաքարավազ 130 գ
- Ձու 1 հատ
- Ալյուր 310 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
- Վանիլ
- Ջեմ կամ մուրաբա 200-400 գ
Տնական տորթ. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ դնել փափուկ կարագը, ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել հարիչով 1 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը և հարել 3-4 րոպե մինչև փրփրի:
- Այժմ կոտրե ձուն և հարել ևս 4 րոպե: Առանձին մաղել ալյուրը և փխրեցուցիչը, խառնեք, կես լցնել կարագի զանգվածի մեջ և խմորը հունցեք:
- Աստիճանաբար ավելացնել մնացած ալյուրը, խմորը հունցել, գնդել: Խմորը գրտնակել 5-7 մմ շերտով, կտրել եզրերը:
- խմորը դնել ջեռոցօ տապակի վրա, պատառաքաղով ծակծկում ամբողջ մակերեսը:
- Տորթը թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 10-12 րոպե: Պատրաստի տաք տորթը տեղափոխել հարթ մակերեսի վրա և կիսել մեջտեղից:
- Խմորի մի կեսի վրա հավասար շերտով քսել ջեմը ամբողջ մակերևույթի վրա և ծածկել տորթի երկրորդ կեսով, դրա վրա նույնպես քսել ջեմը դրա վրա՝ տարածելով ամբողջ մակերևույթի վրա:
- Տորթի փշուրները ցանել ջեմի շերտի վրա և խմորեղենը մի քանի ժամով դնել ներծծման:
Տնական տորթը պատրաստ է: Ստացվում է մանկությունից ծանոթ ամենասիրելի տորթը, նույն քնքուշ, փխրուն խմորը և համեղ միջուկը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ տորթի հետաքրքիր բաղադրատոմս.