Տորթ Անտառի խրճիթ առանց թխելու
Երեխա ժամանակ տատիկների տորթերից ավելի համեղ բան չկար: Եվ մինչ արձակուրդներին բոլորը վայելում էին ֆրանսիական ոճի միս, ես անհամբեր սպասում էի դեսերտին: Քանի որ տատիկիս ֆիրմային աղանդերը համեղ բալով տորթն էր: Շատ տարիներ անց ես հանդիպեցի մի պարզեցված բաղադրատոմս, որը կոչվում էր ԱՆտառի խրճիթ՝ առանց թխելու:
Ճիշտն ասած, բալով ձողիկներով խմորեղենը շատ լավն է, բայց դրա պատրաստման հետ կապված չափազանց շատ խնդիրներ կան: իսկ, եթե խմորը փոխարինեք լավաշով, ապա գործընթացը զգալիորեն կարագանա: Բացի այդ լավաշով ձողիկները շատ ավելի արագ են ներծծվում:
Տորթ Անտառի խրճիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Թթվասեր 600 գ
- Խտացրած կաթ 370 գ
- Լավաշ 300 գ
- Բալ 500 գ
Տորթ Անտառի խրճիթ. Պատրաստման եղանակը
- Յուղալի թթվասերը կամ սերուցքը հարիչով հարել եփած խտացրած կաթի հետ:
- Լավաշը կտրել մոտ 15 սմ լայնությամբ շերտերով: Յուրաքանչյուրի եզրին մի շարքով բալ շարել և փաթաթել դրանք խողովակների նման:
- Դնել խողովակները սերուցքային, խտացրած կրեմ քսած ձևամանի մեջ: Դրեք ձողիկները շերտերով, առատորեն պատելով յուրաքանչյուր շերտը կրեմով:
- Տորթը դնել սառնարանում 12 ժամով: Պատրաստի վիճակում վերևից և կողքերին շաղ տալ քերած շոկոլադ:
Լավ կլինի, որ աղանդերը մի քանի ժամ թողեք սառնարանում: Եթե անմիջապես մատուցվի, այն, ինչպես ցանկացած տորթ, այնքան համեղ չի լինի: Տորթը պետք է ժամանակ ունենա ներծծվելու համար: Հրուշակեղենի բիզնեսում այս գործընթացը կոչվում է կայունացում: Այնպես որ, չպետք է այս տորթին ի միջի այլոց վերաբերվել միայն լավաշի և պատրաստման արագության պատճառով:
Փորձեք և ինքներդ համոզվեք, որ սա շատ զիլ դեսերտ է:
Տորթ Անտառի խրճիթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Այս տորթի պատրաստման եղանակը