Տորթ բալով և կրեմով. Սա պարզապես համի պայթյուն է

Տորթ բալով և կրեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ բալով և կրեմով. Սա պարզապես համի պայթյուն է

Ամենահամեղ թխվածքը բալով և կրեմով համերի և հյուսվածքների շատ հաջող համադրություն է:

Պարզապես նայեք. Փխրուն խմորեղեն, նուրբ կրեմ` վանիլի համով և նուրբ բալի ժելե: Համեղ կարկանդակ՝ ավելի լավ է մեկ անգամ թխել և վայելել այս համեղությունը:

Տորթ բալով և կրեմով
Տորթ բալով և կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի հիմք

  • Ալյուր — 150 գ
  • Շաքար — 50 գ
  • Աղ — ¼ թեյի գդալ
  • Խոշոր ձու — 1 հատ
  • Կարագ — 90 գ

Տորթ բալով և կրեմով

Կրեմ

  • Կաթ — 250 գ
  • Շաքարավազ — 60 գր
  • Վանիլային շաքար — 10 գ
  • Ձու — 1 հատ
  • Եգիպտացորենի օսլա — 30 գ

Տորթ բալով և կրեմով

Բալի շերտ

  • Սառեցված բալ — 300 գ
  • Շաքար — 60 գ (կամ համտեսել ՝ կախված բալի թթվայնությունից)
  • Լուծվող ժելատին — 7 գ + 35 գ ջուր

Տորթ բալով և կրեմով

Տորթ բալով և կրեմով. Պատրաստման եղանակը

  1. Հարել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը շաքարով և մի պտղունց աղով 3-4 րոպե : Ավելացնել ձու, ալյուր: Արագ հունցել փափուկ խմոր, դնել տոպրակի մեջ կամ փաթաթել սննդային թաղանթով և դնել սառցարանը 15 րոպեով:
  2. Խմորը գրտնակել յուղաթղթի վրա, անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ցանել, տեղափոխել կաղապարի մեջ՝ կողմերը դարձնելով մոտ 3,5 սմ բարձրության: Պատրաստված խմորը պատառաքաղով ծակծկել ամբողջ տարածքով:
  3. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20-25 րոպե, խմորը պետք է լավ թխվի:
  4. Կրեմի համար. Ձուն խառնել շաքարի, եգիպտացորենի օսլայի հետ, ավելացնել տաք կաթ: Կրեմը եփել չափավոր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:
  5. Առաջին պղպջակները հայտնվելուց հետո եռացնել 30-60 վայրկյան, որպեսզի օսլան լավ եփվի: Վերցնել կրակից, ավելացնել կարագ և վանիլային շաքար, խառնեք մինչև հարթ զանգված ստացվի: Ծածկել սննդի թաղանթով անմիջապես շփման մեջ, թող սառչի:
  6. Բալը շաքարով խառնել, դնել կրակին, թող եռա, հանեք կրակից և թող մի փոքր սառչի:
  7. Արագ լուծվող ժելատինի վրա ջուր լցնել և թողնել, որ ուռչի:
  8. Ուռած ժելատինն ավելացնել տաք (բայց ոչ մի դեպքում եռացող) բալի վրա, խառնել, թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
  9. Կրեմը լցնել թխված խմորաշերտի հիմքի վրա, ապա վրան լցնել սենյակային ջերմաստիճանի բալերը:
  10. Դնել սառնարանում 2 ժամ, որպեսզի ժելեն սառչի և մատուցել:

Տորթ բալով և կրեմով

Տորթ բալով և կրեմով

Տորթը բալով և կրեմով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ բիսկվիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք