Տորթ բալով և կրեմով. Սա պարզապես համի պայթյուն է
Ամենահամեղ թխվածքը բալով և կրեմով համերի և հյուսվածքների շատ հաջող համադրություն է:
Պարզապես նայեք. Փխրուն խմորեղեն, նուրբ կրեմ` վանիլի համով և նուրբ բալի ժելե: Համեղ կարկանդակ՝ ավելի լավ է մեկ անգամ թխել և վայելել այս համեղությունը:
Содержание
Տորթ բալով և կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի հիմք
- Ալյուր — 150 գ
- Շաքար — 50 գ
- Աղ — ¼ թեյի գդալ
- Խոշոր ձու — 1 հատ
- Կարագ — 90 գ
Կրեմ
- Կաթ — 250 գ
- Շաքարավազ — 60 գր
- Վանիլային շաքար — 10 գ
- Ձու — 1 հատ
- Եգիպտացորենի օսլա — 30 գ
Բալի շերտ
- Սառեցված բալ — 300 գ
- Շաքար — 60 գ (կամ համտեսել ՝ կախված բալի թթվայնությունից)
- Լուծվող ժելատին — 7 գ + 35 գ ջուր
Տորթ բալով և կրեմով. Պատրաստման եղանակը
- Հարել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը շաքարով և մի պտղունց աղով 3-4 րոպե : Ավելացնել ձու, ալյուր: Արագ հունցել փափուկ խմոր, դնել տոպրակի մեջ կամ փաթաթել սննդային թաղանթով և դնել սառցարանը 15 րոպեով:
- Խմորը գրտնակել յուղաթղթի վրա, անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ցանել, տեղափոխել կաղապարի մեջ՝ կողմերը դարձնելով մոտ 3,5 սմ բարձրության: Պատրաստված խմորը պատառաքաղով ծակծկել ամբողջ տարածքով:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20-25 րոպե, խմորը պետք է լավ թխվի:
- Կրեմի համար. Ձուն խառնել շաքարի, եգիպտացորենի օսլայի հետ, ավելացնել տաք կաթ: Կրեմը եփել չափավոր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:
- Առաջին պղպջակները հայտնվելուց հետո եռացնել 30-60 վայրկյան, որպեսզի օսլան լավ եփվի: Վերցնել կրակից, ավելացնել կարագ և վանիլային շաքար, խառնեք մինչև հարթ զանգված ստացվի: Ծածկել սննդի թաղանթով անմիջապես շփման մեջ, թող սառչի:
- Բալը շաքարով խառնել, դնել կրակին, թող եռա, հանեք կրակից և թող մի փոքր սառչի:
- Արագ լուծվող ժելատինի վրա ջուր լցնել և թողնել, որ ուռչի:
- Ուռած ժելատինն ավելացնել տաք (բայց ոչ մի դեպքում եռացող) բալի վրա, խառնել, թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
- Կրեմը լցնել թխված խմորաշերտի հիմքի վրա, ապա վրան լցնել սենյակային ջերմաստիճանի բալերը:
- Դնել սառնարանում 2 ժամ, որպեսզի ժելեն սառչի և մատուցել:
Տորթը բալով և կրեմով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ բիսկվիթ