Հրաշալի Բաունտի տորթն անկասկած կզարդարի տոնական սեղանը։ Կոկոսի և շոկոլադի սիրահարները անտարբեր չեն մնա:
Տորթ Բաունտի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Հայելային գլազուրի համար
_Սերուցք 33-35% 200 գր
_Կաթ 45 գր
_Շաքարավազ 180 գր
_Ջուր 45 գր
_Գլյուկոզայի օշարակ 60 գր
_ժելատին 6 գր
_Ջուր 36 գր
_Սննդային գունանյութ
Կոկոսի կրեմի համար
_Մասկարպոնե 250 գր
_Սերուցք 33% 50 գր
_Կոկոսի փաթիլներ 15 գր
_Կոկոսով կրեմ 70 մլ
_Շաքարի փոշի 3 ճաշի գդալ
Կաթնային շոկոլադե մուսի համար
_Սերուցք 33-35% 400 մլ
_Կաթ 170 մլ
_Ժելատին 10 գր
_Կաթնային շոկոլադ 150 գր
Շոկոլադե շերտերի համար
_Ալյուր 100 գր
_Ձու 3 հատ
_Շաքարավազ 120 գր
_Կակաո 15 գր
_Կոկոսի յուղ 70 գր
_Ջուր 50 մլ
_Սոդա 0,5 թ/գդ
_Փխրեցուցիչ 5 գր
_Մի պտղունց աղ
Տորթ Բաունտի. Պատրաստման եղանակը
_Շաքարավազի կեսը խառնել, կակաոյի, բուսական յուղի և ջրի հետ, հասցնել եռման աստիճանի։
_Ձուն հարել աղի և շաքարավազի երկրորդ մասի հետ։
_Շոկոլադե զանգվածը լցնել ձվի վրա։ Ավելացնել ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը, խառնել։
_Լցնել 18 սմ կաղապարի մեջ, թխել 180 ° C ջերմաստիճանով տաքացված ջեռոցում 25-30 րոպե:
_Սառեցված թխվածքաբլիթը փաթաթել թաղանթով, թողնել մեկ օր հանգստանա, ապա կտրատել երեք շերտի։
_Մասկարպոնեն հարել սերուցքով և շաքարի փոշով։
_Ավելացնել կոկոսի փաթիլները։ Կրեմը բաժանել 2 մասի։
_Շոկոլադե շերտերին քսելով կոկոսի կրեմ։
_Կրեմ քսած շերտերով հավաքած տորթը դնել սառնարանում, որպեսզի հեշտ ձևավորվի:
_Մուս պատրաստելու համար կաթնային շոկոլադն ու ժելատինը լցնել տաք կաթի մեջ, խառնել, սառեցնել։
_Սերուցքը հարել այնքան, մինչև փրփրի: Խառնել կաթնային զանգվածի հետ, բահիկով հարել, մինչև հարթվի։
_Մուսի մի մասը լցնել 20 սմ կաղապարի մեջ, վրան դնել սառեցված տորթը, մնացած մուսը լցնել տորթի կողքերով՝ կաղապարի մեջ։
_Տորթը սառեցնել, զարդարել ըստ ցանկության։
Տորթի վրա ես սպիտակ հայելային գլազուր եմ լցրել։ Կարելի էր կողքերով ամբողջությամբ լցնել (պետք է նախ տորթը պահել սառնարանում, առնվազն 4 ժամ)։
_Գլազուրը պատրաստելու համար ժելատինը թրջել ջրի մեջ՝ 1 գ ժելատին 1 գ ջրի հարաբերակցությամբ։
_Կաթսայի մեջ խառնել սերուցքը և կաթը, հասցնել եռման աստիճանի, վերցնել կրակից։
_Երկրորդ կաթսայում խառնել շաքարավազը, ջուրը և գույնը (իմ հիմնական գույնը սպիտակ է), տաքացնել մինչև 110 ° C և ավելացնել կաթի խառնուրդին, հարել։
_Ավելացնել գլյուկոզա և կաթսան վերադարձնել մարմանդ կրակի վրա, հարել մինչև հարթվի։ Վերցնել կրակից և ավելացնել ժելատինը, թողնել սառչի:
_Անհրաժեշտության դեպքում կարելի է բլենդերով հարել այնքան, մինչև հարթվի, բայց կարող են փոքրիկ պղպջակներ առաջանալ, որոնցից ազատվելու համար գլազուրը կարելի է անցկացնել մաղով։
Տորթի վրա լցնել գլազուրը։
Տորթ Բաունտին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Բաունտի կոկոսի միջուկով