Տորթ Երկինքը շուրթերին. Հեշտ պատրաստվող և համեղ թխվածք

Տորթ «Երկինքը շուրթերին» ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Երկինքը շուրթերին. Հեշտ պատրաստվող և համեղ թխվածք: Տորթը պատրաստվում է շատ պարզ փխրուն շերտերով և ձեր նախընտրած ցանկացած ջեմով: Նման տորթը, անկասկած, կզարմացնի և կուրախացնի ձեզ իր թեթև համով:

Տորթ Երկինքը շուրթերին

Տորթ Երկինքը շուրթերին. Բաղադրությունը

  • ալյուր — 300 գր + ավելացնելու համար
  • շաքար — 100 գր
  • 2 դեղնուց (կամ 1 ձու)
  • կարագ — 100 գր
  • թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
  • վանիլային շաքար — 10 գր
  • մի պտղունց աղ
  • փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
  • ջեմ (խնձոր, ծիրան, դեղձ) — 450 գր

Տորթ Երկինքը շուրթերին

Տորթ Երկինքը շուրթերին. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Ալյուրը մաղել ամանի մեջ և սառը կարագը դանակով մանրացնել այս ալյուրի մեջ: Ձեռքերով տրորել ամբողջը, մինչև դառնա խոշոր փշուներին նման:
  2. Հարել 2 ձվի դեղնուցները առանձին ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, այնտեղ ավելացնել թթվասերը և ամեն ինչ խառնել, հարել: Ավելացնել մի փոքր աղ:
  3. Ալյուրի փշրանքներին ավելացնել 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
  4. Ձվի զանգվածը խառնեք ալյուրի փշրանքներին և խմոր հունցել: Մի ավելացրեք ավելի շատ ալյուր, քան պետք է: Խմորը 30 րոպե թողնել սառնարանում:
  5. Ժամանակն անցնելուց հետո յուղաթղթի վրա ալյուր ցանել, խմորը դնել վրան և գրտնակել բարակ շերտով, մոտավորապես ձեր ջեռոցի տապակի չափով: Տեղ-տեղ պատառաքաղով ծակծկել խմորը:
  6. Թխել խմորը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 10 րոպե:
  7. Թույլ տվեք, որ պատրաստված շերտը սառչի և հանեք յուղաթուղթը: Խմորը կտրել 4 մասի:
  8. Յուրաքանչյուր կտորի վրա քսել ձեր նախընտրած ջեմը: Վերին շերտի վրա նույնպես քսել ջեմով և տորթի շերտերի մնացորդներից փշրանքներ ցանել: Թող ներծծվի սառնարանում մոտ 2 ժամ:

Տորթ Երկինքը շուրթերին

Նշված ժամանակից հետո այս համեղ և արագ տորթը կարելի է մատուցել թեյի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ ու պարզ տորթի պատրաստում

Խնդրում ենք Գնահատեք