Տորթ Երկինքը շուրթերին. Հեշտ պատրաստվող և համեղ թխվածք: Տորթը պատրաստվում է շատ պարզ փխրուն շերտերով և ձեր նախընտրած ցանկացած ջեմով: Նման տորթը, անկասկած, կզարմացնի և կուրախացնի ձեզ իր թեթև համով:
Содержание
Տորթ Երկինքը շուրթերին. Բաղադրությունը
- ալյուր — 300 գր + ավելացնելու համար
- շաքար — 100 գր
- 2 դեղնուց (կամ 1 ձու)
- կարագ — 100 գր
- թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
- վանիլային շաքար — 10 գր
- մի պտղունց աղ
- փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
- ջեմ (խնձոր, ծիրան, դեղձ) — 450 գր
Տորթ Երկինքը շուրթերին. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Ալյուրը մաղել ամանի մեջ և սառը կարագը դանակով մանրացնել այս ալյուրի մեջ: Ձեռքերով տրորել ամբողջը, մինչև դառնա խոշոր փշուներին նման:
- Հարել 2 ձվի դեղնուցները առանձին ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, այնտեղ ավելացնել թթվասերը և ամեն ինչ խառնել, հարել: Ավելացնել մի փոքր աղ:
- Ալյուրի փշրանքներին ավելացնել 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- Ձվի զանգվածը խառնեք ալյուրի փշրանքներին և խմոր հունցել: Մի ավելացրեք ավելի շատ ալյուր, քան պետք է: Խմորը 30 րոպե թողնել սառնարանում:
- Ժամանակն անցնելուց հետո յուղաթղթի վրա ալյուր ցանել, խմորը դնել վրան և գրտնակել բարակ շերտով, մոտավորապես ձեր ջեռոցի տապակի չափով: Տեղ-տեղ պատառաքաղով ծակծկել խմորը:
- Թխել խմորը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 10 րոպե:
- Թույլ տվեք, որ պատրաստված շերտը սառչի և հանեք յուղաթուղթը: Խմորը կտրել 4 մասի:
- Յուրաքանչյուր կտորի վրա քսել ձեր նախընտրած ջեմը: Վերին շերտի վրա նույնպես քսել ջեմով և տորթի շերտերի մնացորդներից փշրանքներ ցանել: Թող ներծծվի սառնարանում մոտ 2 ժամ:
Նշված ժամանակից հետո այս համեղ և արագ տորթը կարելի է մատուցել թեյի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ ու պարզ տորթի պատրաստում