Հանրաճանաչ և սիրելի տորթ Թռիչք, որի համար ալյուր պետք չէ։
Այն հավաքված է խոշոր բեզեի շերտերից։
Տորթ Թռիչք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ընկույզ 130 գր
_Սպիտակուցներ 5 հատ
_Շաքարավազ 300 գր
_Վանիլային շաքար 1 ճաշի գդալ
_Կակաոյի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Կրեմի համար
_Կաթ 130 մլ
_Շաքարավազ 160-180 գր
_Ձու 1 հատ
_Կարագ 220 գր
_Կոնյակ 1 ճաշի գդալ
Տորթ Թռիչք. Պատրաստման եղանակը
_Բեզեի համար ընկույզը լցնել թխման տապակի վրա և տապակել ջեռոցում 160°C 7 րոպե, երբեմն խառնելով։ Թողնել սառչի և մանրացնել:
_Սպիտակուցները հարել մինչև փարթամանա: Հարելու ընթացքում բարակ հոսքով շաքարավազ ավելացնել՝ կայուն փրփուր ստանալու համար, լցնել ընկույզը և խառնել:
_Սպիտակուցային զանգվածը խմորի տոպրակ տեղափոխել այնպես, որ յուղաթղթով շարված թխման տապակի վրա ստանանք 22սմ տրամագծով և 2սմ հաստությամբ 2 շերտ։
_Տապակի ազատ մասերում շարել 10-15 փոքր բեզեներ։
_Թխել 160 ° C ջերմաստիճանում 45 րոպե՝ առաջին 15 րոպեն ջեռոցի դուռը բաց թողնելով:
_Կրեմի համար ջերմակայուն ամանի մեջ խառնել կաթը, շաքարավազը և ձուն։ Դնել ջրային բաղնիքի վրա և եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև թանձրանա, 4-5 րոպե։
_Թողնել ամբողջովին սառչի, ավելացնել փափկած կարագն ու կոնյակը, հարել մինչև փարթամանա։
_Զարդարելու համար կրեմի մի մասը մի կողմ դնել և խառնել կակաոյի փոշու հետ։
_Բեզեի 2 շերտն իրար միացնել կրեմով, այն քսել տորթի վերևի և կողքերին՝ վրձնով: Մանր բեզեները կպցնել, ապա զարդարել շոկոլադե կրեմով։
_Տորթը դնել սառնարանը 4 ժամ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Կիևսկի