Թխեք տորթ Հեքիաթային, երբ ուզում եք վերադառնալ մանկության տարիներ՝ գոնե մտքով: Ոմանց համար այն գալիս է հեռավոր մանկությունից, ոմանց համար պատանեկությունից, բայց ամեն դեպքում, այն արթնացնում է անցած օրերի հաճելի հիշողություններ:
Տորթ Հեքիաթային. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 120 գր
_Շաքարավազ (120 խմորի, 100 գ օշարակի, 185 գ սերուցքի համար) 405 գր
_Ձու 4 հատ
_Ջուր (ներծծման համար) 115 գր
_Կոնյակ (1 ճաշի գդալ՝ ներծծման համար, 1 ճ /գ՝ կրեմի մեջ) 2 ճաշի գդալ
_Կարագ (սերուցքի համար՝ փափուկ կարագ 82,5% յուղ.) 200 գր
_Ձվի դեղնուց 2 հատ
_Կաթ (սերուցքի համար) 125 գր
_Չրեր (զարդարման համար) 50 գր
_Վանիլային շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Կակաոյի փոշի 1 թեյի գդալ
Տորթ Հեքիաթային. Պատրաստման եղանակը
_Դեղնուցները 2/3 շաքարավազի հետ առանձին հարում ենք մինչև թանձր և համարյա սպիտակի, սպիտակուցները հարել, մինչև փրփրի, ավելացնել մնացած շաքարավազը և հարել:
_Խառնել դեղնուցներն ու սպիտակուցները, ավելացնել մաղած ալյուրը, զգույշ, բայց լավ խառնել:
_Թխել 180 ° C-ում 30 րոպե՝ ուղղանկյուն յուղած տապակի մեջ։
_Ներքևի մասը ծածկել յուղաթղթով։ Թողնել սառչի ձևամանի մեջ 5 րոպե։ Դնել մետաղական ցանցի վրա:
_Թողնել մնա ամբողջ գիշեր։ Պատրաստի շերտերի վերին անկյունները կտրել՝ կիսաշրջանաձև ձև ստանալու համար, այդ մնացորդները փշրել բլենդերով։
_100 գ շաքարավազը և 115 գ տաք ջուրը խառնել, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Ավելացնել կոնյակը, խառնել և թողնել սառչի։
_Շառլոտ կրեմ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է եռացնել օշարակը։ Երկու դեղնուցները լավ խառնել 125 գ կաթի հետ, ապա ավելացնել շաքարավազը (185 գ):
_Դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ եռացնել։ Զգույշ եղեք, խառնուրդը սկզբում պետք է դանդաղ տաքացնել, հակառակ դեպքում դեղնուցները կարող են գնդվել։
_Օշարակը հասցնել եռման աստիճանի և եփել 5-7 րոպե 105 ° C, մինչև այն նմանվի խտացրած կաթի:
_Տեղափոխել փոքր ամանի մեջ, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնել սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։
_Կարագը և վանիլային շաքարավազը հարել առավելագույն արագությամբ՝ 5 րոպե, կարագը պետք է փարթամանա և սպիտակի։
_Սառեցված օշարակը ճաշի գդալով ավելացնել կարագի մեջ՝ հարելով։ Վերջում լցնել կոնյակը և հարել։ Կրեմը կիսել երկու մասի։
_Կակաոյի փոշին ավելացնել մի կեսին և հարել, մի մասը տեղափոխել կրեմի ձևավորման վարդակով հրուշակեղենի տոպրակի մեջ, իսկ մի մասը հետագայում օգտագործել տորթի կողքերը քսելու համար։
_Սպիտակ կրեմի հիմնական քանակից մի կողմ թողնել մեկական լիքը ճաշի գդալ կրեմ. մեկը ներկել վարդագույն, մյուսը՝ կանաչ:
_Տորթի համար թխվածքաբլիթը կտրատել երեք շերտի, յուրաքանչյուր շերտը հագեցնել օշարակով։
_Յուրաքանչյուր շերտին ներծծվելուց հետո քսել սպիտակ կրեմ, դնել իրար վրա։
_Կողքերը քսել կակաոյով կրեմով, ցանել փշրանքներ։ Մնացած կրեմով ծաղիկներ և տերևներ պատրաստել համապատասխան ձևերի վարդակներով։
Զարդարել տորթը շոկոլադե կրեմով, տերևներ և ծաղիկներ պատրաստել, զարդարել չրերով։
Տորթ Հեքիաթայինը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Կարմիր թավիշ