Առաջարկում ենք թխել համեղ ու քնքուշ Տորթ Ձնակույտ, այն ձեզ դուր կգա պատրաստման պարզությամբ:
Որքան էլ չսիրեք ցուրտը, այս խմորեղենն իր տեքով հաճելի ու քաղցր ձյան նմանվող տեսքով գեղեցիկ երեկոյի սկիզբ կարող է լինել: Պահածոյացված արքայախնձորով, ընկույզով և խտացրած կաթով համեղ աղանդերը դուր կգա բոլորին։
Տորթ Ձնակույտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— պահածոյացված արքայախնձոր 150 գ
— ալյուր 170 գ
— փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ
— վանիլային շաքար 5 գ
— աղ կես թեյի գդալ
— ձու 2 հատ
— խտացրած կաթ 1 բանկա
— ընկույզ 100 գ
— թթվասեր 800 գ
— շաքարի փոշի 200 գ
— մուգ շոկոլադ 10 գ
Տորթ Ձնակույտ. Պատրաստման եղանակ
_ Արքայախնձորների հյութը քամել:
_ Ձվերը հարել հարիչով և խառնել խտացրած կաթը։
_ Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և մաղել։
_ Խտացրած կաթով հարած ձվերին ավելացնել աղ և շաքարավազ, վանիլին, խառնել և մաս-մաս լցնել ալյուրը, շաղախել խմոր։
_ Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և վրան յուղ քսել, լցնել խմորը։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 30 րոպե։ Թողնել հանգստանա բիսկվիթը:
_ Թթվասերը խառնել փոշու հետ և հարել հարիչով։ Մի քանի գդալ կրեմ առանձնացնել:
_ Բիսկվիթը մանր կտրատել, լցնել կրեմի մեջ, խառնել։
_ Տորթի բացվող ձևամանը դնել ափսեի վրա և կրեմապատ բիսկվիթի կտորների առաջին շերտը շարել, այնուհետև դնել արքայախնձորներ, նորից բիսկվիթի կտորներ և այսպես շարունակ։
_ Ձևամանը հանել, բոլոր կողմերից տորթին կրեմ քսել և 3 ժամով դնել սառնարանը։
Բարի ախորժակ: