Ախորժելի, եթերային տորթ սնիկերս բեզեով իդեալական է ցանկացած առիթի համար:
Տորթ Սնիկերս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 285 գր
_Շաքարի փոշի 2,5 ճաշի գդալ
_Վանիլային շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Ձու 3 հատ
_Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 260 գր
_Շաքարավազ 150 գր
_Եփած խտացրած կաթ 250 գր
_Գետնանուշ 115 գր
_Սերուցք 30% 70 մլ
_Մուգ շոկոլադ 80 գր
_Մարշմելոու՝ ըստ ցանկության
Տորթ Սնիկերս. Պատրաստման եղանակը
_Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը (125 գ) կտրատել կտորներով, ավելացնել շաքարի փոշին, վանիլային շաքարավազը՝ հարել, ավելացնել դեղնուցները և թթվասերը հարել:
_Ավելացնել փխրեցուցիչը և ալյուրը, խմոր անել, փաթաթել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 30 րոպե։
_Յուղաթղթի վրա գրտնակել սառեցված խմորը՝ ջեռոցի տապակի չափով: Թղթի հետ խմորը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և սառեցնել։
_Սպիտակուցները հարել շաքարավազի հետ՝ 20 րոպե առավելագույն արագությամբ։
_Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճանով։
_Խմորը հանել սառնարանից, վրան դնել բեզեն։
_Թխել 10 րոպե՝ 170 աստիճանով, հետո ջերմաստիճանը իջեցնել 100 աստիճանի և թխել ևս 20 րոպե։
_ Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը (150 գ) հարել, ավելացնել եփած խտացրած կաթը և հարել։
_Գետնանուշ (100 գ) մանրացնել գրտնակով կամ կտրատել դանակով։
_Սառեցված թխվածքը կտրել 3 հավասար մասերի։
_Խմորի առաջին շերտին, քսել եփած խտացրած կաթով կրեմը, վրան ցանել մանր կտրատած գետնանուշը, ծածկել խմորի երկրորդ շերտով, քսել կրեմը և ցանել գետնանուշ և ծածկել 3 շերտով։
_Կրեմը քսել միայն կողքերին, իսկ մնացած ընկույզները ցանել դրանց վրա։
_Սերուցքը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել մուգ շոկոլադը, դնել մարմանդ կրակի վրա, մինչև շոկոլադը հալչի, ավելացնել կարագ (10 գ)։
Տորթի վերևի շերտին քսել հալած շոկոլադ, զարդարել ամբողջական գետնանուշով և մարշմելոով և լցնել մնացած շոկոլադը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Սնիկերս