Եկեք այսօր պատրաստենք Քնքուշ և խոնավ տորթ 3 բաժակ:
Տորթերն ուղեկցում են մարդուն բոլոր նշանակալից տոներին՝ լինի դա տարեդարձ, հարսանիք կամ ծննդյան օր: Որոշ մշակույթներ ունեն նույնիսկ թաղման տորթեր թխելու ավանդույթ: Դե, որոշ մարդկանց մոտ տարբեր են հանգուցյալին այլ աշխարհ ուղեկցելու սովորույթները.
Այնուամենայնիվ, մեծ մասամբ տորթերը ուրախ առիթ են նշանակում։
Միշտ չէ, որ այդպես է եղել։ Հին ժամանակներում, մասնավորապես 17-րդ դարում, տորթերը ծառայում էին որպես պարզապես հուշում կամ հանդիսավոր միջոցառման հրավեր:
Առաջին անգամ տորթը դարձել է տոնական սեղանի կենտրոնը 1858 թվականին։ Այդ ժամանակվանից տորթերը դարձել են լավ կյանքի և տոնակատարության նշան: Պատրաստենք թեյախմության արագ տորթերից մեկը։
Քնքուշ և խոնավ տորթ 3 բաժակ. Բաղադրիչները
_ մածուն — 200 գ
_ խտացրած կաթ — 200 գ
_ ալյուր — 200 գ
_ թթվասեր — 400 գ
_ շաքարավազ — 200 գ
_ կակաոյի փոշի — 2 ճաշի գդալ
_ սոդա — 1 թեյի գդալ
_ վանիլային շաքար — 10 գ
_ հավի ձու — 1 հատ
_ աղ — մի պտղունց
_ բուսական յուղ — 50 մլ
Քնքուշ և խոնավ տորթ 3 բաժակ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձուն կոտրել խորը ափսեի մեջ, լցնել շաքարավազ և աղ։ Խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև շաքարը լուծվի ձվի մեջ։ Այնուհետև լցնել մածունը, ավելացնել սոդա և լավ խառնել։
_ Մի փոքր սպասեք, որ սոդան աշխատի այլ բաղադրիչների հետ: Ապա խառնուրդի մեջ լցնել ալյուրը, լցնել բուսայուղը, խմորը հունցել։
_ Խմորին ավելացնել վանիլային շաքարավազը և կակաոյի փոշին, զանգվածը հասցնում շոկոլադե գույնի։
_ Թխելու 20 սմ տրամագծով կաղապարը ծածկել յուղաթղթով, խմորը լցնել կաղապարի մեջ և հավասարաչափ տարածել մակերեսի վրա։
_ Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճան, 40 րոպե թխել բիսկվիթը։
_ Բիսկվիթը կտրել 3 հավասար շերտերով:
_ Վերևի շերտից կտրել ուռուցիկ մասը և մանրացնել փշրանքներով:
_ Խտացրած կաթն ու թթվասերը միացնել մեկ ամանի մեջ, հարել հարիչով 10 րոպե։
_ Բոլոր շերտերին քսել պատրաստված կրեմը, հավաքել տորթը։
_ Կրեմով ծածկված տորթի վրա շաղ տալ բիսկվիթի փշրանքներով։
Տորթ 3 բաժակ Աղանդերը պետք է պահել սառնարանում մոտ մեկ ժամ։ Արդյունքում ստացվում է համեղ ու խոնավ նրբություն։
Պարզության շնորհիվ այս համամասնությունները շնորհիվ հեշտ են հաշվարկվում և չեք սխալվի մթերքների չափաբաժինները որոշելիս:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ տորթ