Փարթամ բլիթները լցոնով, թե առանց դրա, շոկոլադով, գլազուրով պատված կամ պարզապես շաքարի փոշի ցանած՝ կատարյալ նախաճաշ է, ինչպես նաև կեսօրվա խորտիկ:
Բաղադրատոմսի առավելությունն այն է, որ բլիթները չեն ներծծում յուղը և սովորականից ավելի եթերային են:
Փարթամ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 200 մլ
_Տաք ջուր 100 մլ
_Չոր խմորիչ 11 գր
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Կարագ 1 թեյի գդալ
_Ձու 1 հատ
_Ալյուր մոտ 4 — 4.5 բաժակ
Փարթամ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել շաքարավազը և խմորիչը տաք ջրի մեջ, թողնել 10 րոպե, մինչև փրփրի:
_Լցնել տաք կաթը և բուսական յուղը, մաս -մաս ավելացնել ալյուրը և խառնել խմորը:
_Ավելացնել աղ, խառնել մնացած ալյուրը, լավ խառնելով զանգվածը, որպեսզի այն հունցվի և վերածվի փափուկ խմորի և ներհունցել փափուկ կարագը:
_Ծածկել և թողնել 1 ժամ՝ տաք տեղում:
_Խմորը հունցել, բաժանել մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել և թողնել 10 րոպե։
_Յուրաքանչյուր բլիթի ներսում անցք բացել:
_Բլիթները բուսայուղի մեջ տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Դնել մատուցման ամանի մեջ, երբ սառչի, վրան շաքարի փոշի ցանել։ Բայց եթե ձեզ դուր է գալիս, հալեցրեք շոկոլադը և թաթախեք բլիթները մի կողմով: Դուք կարող եք օգտագործել սպիտակ, սև կամ կաթնային շոկոլադ, ինչպես նաև մեղր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ