Փարթամ բլիթներ. Համեղ և փափուկ խորտիկի կատարյալ բաղադրատոմս

Փարթամ բլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Փարթամ բլիթները լցոնով, թե առանց դրա, շոկոլադով, գլազուրով պատված կամ պարզապես շաքարի փոշի ցանած՝ կատարյալ նախաճաշ է, ինչպես նաև կեսօրվա խորտիկ:

Բաղադրատոմսի առավելությունն այն է, որ բլիթները չեն ներծծում յուղը և սովորականից ավելի եթերային են:

Փարթամ բլիթներ

Փարթամ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Տաք կաթ 200 մլ

_Տաք ջուր 100 մլ

_Չոր խմորիչ 11 գր

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Կարագ 1 թեյի գդալ

_Ձու 1 հատ

_Ալյուր մոտ 4 — 4.5 բաժակ

Փարթամ բլիթներ

Փարթամ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Լցնել շաքարավազը և խմորիչը տաք ջրի մեջ, թողնել 10 րոպե, մինչև փրփրի:

_Լցնել տաք կաթը և բուսական յուղը, մաս -մաս ավելացնել ալյուրը և խառնել խմորը:

_Ավելացնել աղ, խառնել մնացած ալյուրը, լավ խառնելով զանգվածը, որպեսզի այն հունցվի և վերածվի փափուկ խմորի և ներհունցել փափուկ կարագը:

_Ծածկել և թողնել 1 ժամ՝ տաք տեղում:

_Խմորը հունցել, բաժանել մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել և թողնել 10 րոպե։

_Յուրաքանչյուր բլիթի ներսում անցք բացել:

_Բլիթները բուսայուղի մեջ տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Փարթամ բլիթներ

Դնել մատուցման ամանի մեջ, երբ սառչի, վրան շաքարի փոշի ցանել։ Բայց եթե ձեզ դուր է գալիս, հալեցրեք շոկոլադը և թաթախեք բլիթները մի կողմով: Դուք կարող եք օգտագործել սպիտակ, սև կամ կաթնային շոկոլադ, ինչպես նաև մեղր:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մանր պոնչիկներ

Խնդրում ենք Գնահատեք