Փափուկ բլիթներ. Կատարյալ նրբություն առանց խմորիչի

Փափուկ բլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք թեթև և փափուկ բլիթներ: Խնձորով նրբաբլիթներն այնքան եթերային և փափուկ են, որ այլևս չեք տանջվի խմորիչով խմոր պատրաստելու երկար գործընթացով:

Ամեն ինչ շատ պարզ է և արագ, և որ ամենակարևորն է՝ համեղ:

Փափուկ բլիթներ

Փափուկ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կեֆիր 300 մլ

_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

_Աղ մի պտղունց

_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Ալյուր մոտ 250 գր

_Խնձոր 100 գր

Փափուկ բլիթներ

Փափուկ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Աղը, շաքարը և սոդա լցնել տաք կեֆիրի մեջ և խառնել:

_Լցնել մաղած ալյուրը և ստանալ խմոր:

_Զանգվածը պետք է թանձր լինի:

_Բուսայուղը տաքացնել տապակի մեջ:

_Խնձորը մաքրել և քերել խոշոր քերիչով կամ դանակով մանր կտրատել:

_Քերած խնձորը լցնել խմորի մեջ, խառնել:

_Նրբաբլիթները տապակել երկու կողմից թույլ կրակի վրա՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Կափարիչով ծածկված կարող եք թխել մյուս կողմը:

Նրբաբլիթները շատ անուշաբույր են, փափուկ, խոնավ խնձորի միջուկով:

Փափուկ բլիթներ

Կարող եք ավելացնել ավելի շատ խնձոր կամ դրանք փոխարինել տանձի ձմեռային սորտերով, դրանք ավելի թանձր կպահեն զանգվածը և չեն փլվի տապակման ընթացքում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադի

Խնդրում ենք Գնահատեք