Առաջարկում ենք թեթև և փափուկ բլիթներ: Խնձորով նրբաբլիթներն այնքան եթերային և փափուկ են, որ այլևս չեք տանջվի խմորիչով խմոր պատրաստելու երկար գործընթացով:
Ամեն ինչ շատ պարզ է և արագ, և որ ամենակարևորն է՝ համեղ:
Փափուկ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կեֆիր 300 մլ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Աղ մի պտղունց
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Ալյուր մոտ 250 գր
_Խնձոր 100 գր
Փափուկ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Աղը, շաքարը և սոդա լցնել տաք կեֆիրի մեջ և խառնել:
_Լցնել մաղած ալյուրը և ստանալ խմոր:
_Զանգվածը պետք է թանձր լինի:
_Բուսայուղը տաքացնել տապակի մեջ:
_Խնձորը մաքրել և քերել խոշոր քերիչով կամ դանակով մանր կտրատել:
_Քերած խնձորը լցնել խմորի մեջ, խառնել:
_Նրբաբլիթները տապակել երկու կողմից թույլ կրակի վրա՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Կափարիչով ծածկված կարող եք թխել մյուս կողմը:
Նրբաբլիթները շատ անուշաբույր են, փափուկ, խոնավ խնձորի միջուկով:
Կարող եք ավելացնել ավելի շատ խնձոր կամ դրանք փոխարինել տանձի ձմեռային սորտերով, դրանք ավելի թանձր կպահեն զանգվածը և չեն փլվի տապակման ընթացքում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի