Փափուկ թխվածքաբլիթ. Ես միշտ հաճույքով եմ պատրաստում և հյուրասիրում երեխաներիս
Կաթնաշոռով խմորը միշտ ստացվում է շատ փափուկ և քնքուշ, խոնավ, այն երկար ժամանակ թարմ է մնում: Հետևաբար, այն կարելի է օգտագործել տորթերի, կարկանդակների համար:
Երկրորդ օրը դրանք վերածվում են մեղրաբլիթի:
Փափուկ թխվածքաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 250 գր
_Կարագ 100 գր
_Ձու 1 հատ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 50 գր
_Մի պտղունց աղ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր՝ մոտ 320 գր
_Սպիտակուց 1 հատ
_Կոկոսի փաթիլներ 10 գր
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
Փափուկ թխվածքաբլիթ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը հարել շաքարով, մի պտղունց աղով և վանիլինով:
_Ավելացնել կաթնաշոռը, փափկեցված կարագը և լավ խառնել:
_Մաղել ալյուրը և խառնել փխրեցուցիչի հետ, խմորին քիչ -քիչ ավելացնել:
Հուշում. Ավելացրեք միայն մասերով, որպեսզի չչարաշահեք ալյուրը և խմորը շատ պինդ չդարձնեք: Զանգվածը պետք է լինի փափուկ և առաձգական:
_Խմորը բաժանել 2 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել ալյուր շաղ տված սեղանի վրա:
_Խմորին հարած սպիտակուց քսել, շաղ տալ կոկոսի քերուկ և շաքարավազ, ամուր փաթաթել ռուլետի նման, կտրել մասերի:
_Այժմ դասավորել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակին, վրան հարած դեղնուց քսել:
_Թխել մոտ 20-30 րոպե 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում: Առաջնորդվեք ըստ ձեր ջեռոցի յուրահատկության:
Թխվածքաբլիթները փափուկ են և անուշահոտ: Կաթնաշոռով խմորը հիանալի համադրվում է տարբեր լցոնումների հետ, ուստի միջուկը փոխելով՝ դուք տարբեր հյուրասիրություններ կունենաք ձեր ընտանիքի և հյուրերի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հեշտ բուլկի կրուասաններ