Փափուկ թխվածքաբլիթ.  Ես միշտ հաճույքով եմ պատրաստում և հյուրասիրում երեխաներիս

Փափուկ թխվածքաբլիթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Փափուկ թխվածքաբլիթ.  Ես միշտ հաճույքով եմ պատրաստում և հյուրասիրում երեխաներիս

Կաթնաշոռով խմորը միշտ ստացվում է շատ փափուկ և քնքուշ, խոնավ, այն երկար ժամանակ թարմ է մնում: Հետևաբար, այն կարելի է օգտագործել տորթերի, կարկանդակների համար:

Երկրորդ օրը դրանք վերածվում են մեղրաբլիթի:

Փափուկ թխվածքաբլիթ

Փափուկ թխվածքաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթնաշոռ 250 գր

_Կարագ 100 գր

_Ձու 1 հատ

_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի

_Շաքարավազ 50 գր

_Մի պտղունց աղ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Ալյուր՝ մոտ 320 գր

_Սպիտակուց 1 հատ

_Կոկոսի փաթիլներ 10 գր

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

Փափուկ թխվածքաբլիթ

Փափուկ թխվածքաբլիթ. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը հարել շաքարով, մի պտղունց աղով և վանիլինով:

_Ավելացնել կաթնաշոռը, փափկեցված կարագը և լավ խառնել:

_Մաղել ալյուրը և խառնել փխրեցուցիչի հետ, խմորին քիչ -քիչ ավելացնել:

Հուշում. Ավելացրեք միայն մասերով, որպեսզի չչարաշահեք ալյուրը և խմորը շատ պինդ չդարձնեք: Զանգվածը պետք է լինի փափուկ և առաձգական:

_Խմորը բաժանել 2 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել ալյուր շաղ տված սեղանի վրա:

_Խմորին հարած սպիտակուց քսել, շաղ տալ կոկոսի քերուկ և շաքարավազ, ամուր փաթաթել ռուլետի նման, կտրել մասերի:

_Այժմ դասավորել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակին, վրան հարած դեղնուց քսել:

_Թխել  մոտ 20-30 րոպե 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում: Առաջնորդվեք ըստ ձեր ջեռոցի յուրահատկության:

Փափուկ թխվածքաբլիթ

Թխվածքաբլիթները փափուկ են և անուշահոտ: Կաթնաշոռով խմորը հիանալի համադրվում է տարբեր լցոնումների հետ, ուստի միջուկը փոխելով՝ դուք տարբեր հյուրասիրություններ կունենաք ձեր ընտանիքի և հյուրերի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հեշտ բուլկի կրուասաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք