Փշրանքներով և տարբեր միջուկներով փափուկ թխվածք։
Ես վերցրել եմ հաղարջ, իսկ դուք կարող եք վերցնել մրգեր, կաթնաշոռային զանգված, չրեր և այլ տարբերակներ։
Փափուկ թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 150 գր
_Ձու 3 հատ
_Ալյուր 270 գր
_Շաքարավազ 180 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Մի պտղունց աղ
_Փխրեցուցիչ 10 գր
_Թթվասեր 80 գր
_Հատապտուղներ կամ մրգեր 150 գր
Փշրանքների համար անհրաժեշտ է
_Շաքարավազ 30 գր
_Կարագ 50 գր
_Ալյուր 120 գր
Կաթնաշոռային զանգված պատրաստելու համար
_Կաթնաշոռ 200 գր
_Կարագ 50 գր
_Շաքարի փոշի 50 գր
_Վանիլային շաքար 4-5 գր
Փափուկ թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Փշրանքների համար ալյուրը խառնել շաքարավազի և կարագի կտորների հետ, ձեռքերով մանրացնել և դնել սառնարանը։
_Կարագը շաքարավազի հետ հարել, մինչև հարթ լինի։
_Ավելացնել ձուն, թթվասերը, շարունակել հարել զանգվածը։
_Ալյուրը մաղել, խառնել փխրեցուցիչի հետ և լցնել զանգվածի մեջ, ստանալ հարթ, թանձր և փափուկ խմոր։
_Ձևամանի ներսում կարագ քսել և ալյուր ցանել:
_Խմորի մի մասը դնել և վրան հատապտուղ կամ մրգեր ցանել, լցնել թանձր մուրաբա կամ յուղալի կաթնաշոռային զանգված՝ ըստ ճաշակի։
_Վրան լցնել խմորի երկրորդ մասը, հարթեցնել։
_Հանել փշրանքները սառնարանից և ցանել թխվածքի վրա։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 30 — 45 րոպե, բայց առաջնորդվեք ըստ ջեռոցի։
Ստացվում է շատ նուրբ և հաճելի հյուսվածքով, բուրավետ և շատ համեղ թխվածք։ Ցանկության դեպքում կարելի է վրան քսել թթվասերով և շաքարի փոշիով կրեմ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ առանց ջեռոցի