Փափուկ պոնչիկներ. Պատրաստեք 10 րոպեում և վայելեք նախաճաշին

Փափուկ պոնչիկներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դուք միշտ կարող եք պատրաստել այդպիսի եթերային և հաճելի փափուկ պոնչիկներ, երբ հյուրերն արդեն դռան շեմին են կամ նախաճաշին մատուցելու բան չունեք։

Ամենահաճելին այն է, որ դրանք շատ արագ են տապակվում այսպիսի փարթամ ու նուրբ խմորի շնորհիվ, ինչպիսին կարող եք պատրաստել։

Փափուկ պոնչիկներ

Փափուկ պոնչիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Մածուն 1 բաժակ

_Ձու 1 հատ

_Շաքարավազ 2-3 ճաշի գդալ

_Մի պտղունց աղ

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Սոդա 0,5 թեյի գդալ

_Ալյուր՝ մոտ 220 գր

Փափուկ պոնչիկներ

Փափուկ պոնչիկներ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորի համար մթերքը նախապես հանել սառնարանից:

_Ամեն ինչ շատ արագ է եփվում, կարող եք անմիջապես տապակը դնել կրակի վրա և աստիճանաբար տաքացնել բուսայուղը, որպեսզի այն հավասարապես տաքանա։

_Սոդան լցնել մածունի մեջ, լավ խառնել և թողնել մի քանի րոպե:

_Լցնել աղը, շաքարավազը և վանիլինը:

_Մաղած ալյուրը մաս-մաս լցնել և խառնել խմորը, որը մի փոքր ջրիկ է ստացվում, ոչ այնքան թանձր, որքան նրբաբլիթներինը։

_Խմորը թեյի գդալով լցնել, տապակել ընդամենը մեկ րոպե ու շրջել մյուս կողմը։

Այս բլիթները շատ արագ են եփվում։

Թողնել սառչի և վրան ցանել շաքարի փոշի, մատուցել։

Փափուկ պոնչիկներ

Թեև այն կարելի է տաք վիճակում մատուցել տարբեր մուրաբաների ու շոկոլադի հետ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մանր պոնչիկներ

Խնդրում ենք Գնահատեք