Առաջարկում ենք թխել Փխրուն Կարկանդակ.Դրանք այնքան նուրբ են, որ նույնիսկ ծամելու կարիք չի լինի: Մեր ընտանիքում ընդունված ու սիրելի թխվածք է, երեխաները շատ են սիրում, ավելի շատ, քան ցանկացած այլ քաղցրավենիք:
Այս բաղադրատոմսի համար ձեզ հարկավոր չեն շատ թանկարժեք բաղադրիչներ, միայն միրգ, ալյուր և մի փոքր ջանք:
Փխրուն Կարկանդակ. Անհարժեշտ բաղադրիչները
_ 0,5 կգ ծիրան, նեկտարին կամ հյութալի խնձոր
_ 280 գր ալյուր
_ 160 գր շաքար
_ 8 գրամ վանիլային շաքար
_ մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ
_ կիտրոնի կեղև
_ 110 գր կարագ
_ մեկ ձու
_ աղ
Փխրուն Կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Ընտրված միրգը մաքրել կեղևից և կորիզներից, կտրատել փոքր կտորներով:
_ Միրգը լցնել թավայի մեջ, ավելացնել 10 գրամ կարագ և մոտ 80 գրամ շաքար։
_ Այնուհետև լվանալ կիտրոնը և մանր քերիչով հեռացնել կեղևի վերին շերտը։
_ Դնել կրակի վրա և եփել, մինչև փափկի։
_ Առանձին ամանի մեջ կոտրել հավի մեկ ձուն, ավելացնում ենք շաքարավազ, մի պտղունց աղ և մեկ տուփ վանիլային շաքար։ Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ հարիչով:
_ Մեկ այլ տարայի մեջ լցնել մեկ բաժակից մի փոքր ավելի ալյուր և փխրեցուցիչ։ Չոր բաղադրիչները խառնել։
_ 100 գ կարագը կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել ալյուրի մեջ։ Նախապես պետք չէ այն հալեցնել:
_ Ակտիվորեն տրորել ձեռքերով, որպեսզի ստացվեն փշրանքներ: Այնուհետև ավելացնել ձվի խառնուրդը և էլի խառնել։
_ Զանգվածի մեծ մասը դնել ջեռոցի տապակի վրա: Փշրանքների մի մասը թողնել ամանի մեջ, որպեսզի հետո վրան ցանեք:
_ Թեթևակի տրորելով փշրանքները՝ տապակի մեջ ձևավորել կողքերի և հատակի խիտ շերտ:
_ Շոգեխաշած միրգը տարածելով լցնել որպես միջուկ, այնուհետև ծածկել նախապես մի կողմ դրված փշրանքներով։
_ Նախապես տաքացնել ջեռոցը և թխվածքը թխել 35 րոպե:
_ Թխվելուց հետո թողեք, որ սառչի: Միայն այդ դեպքում հարմար կլինի այն կտրել։
Ահա այսպիսի արագ և ոչ բարդ բաղադրատոմս, որը թույլ է տալիս պատրաստել հիանալի փխրուն կարկանդակ, որն ամոթ չէ հյուրերին առաջարկել։
Եղեք ստեղծագործ և ամեն անգամ նոր բան փորձեք:
Բարի ախորժակ։
Տեսանյութ
Արագ պեսոչնի պեչենի