Երբ առաջին անգամ թխեցի այս Փխրուն տորթ ընկույզով և չամիչով, չէի մտածում, որ այն կդառնա մեր ընտանիքի սիրելի աղանդերներից մեկը:
Տորթը դուր եկավ իմ ընտանիքին, հատկապես ամուսնուս։ Երեկոյան արդեն ոչ մի կտոր չէր մնացել։
Այն շատ քնքուշ է, չափավոր քաղցր, իսկ կաթնաշոռի և ընկույզի համադրությունը շատ հաջող է։
Փխրուն տորթ ընկույզով և չամիչով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորի համար
_250 գ մարգարին
_1 ձու
_3 ճաշի գդալ շաքար
_1,5 բաժակ ալյուր
_1 տուփ փխրեցուցիչ
Լցոնի համար
_200 գր կաթնաշոռ
_100 գ թթվասեր
_1 ձու
_4 ճաշի գդալ շաքար
_50 գր չամիչ
_100 գ ընկույզ (կտրատած)
_1 տուփ վանիլային շաքար
Փխրուն տորթ ընկույզով և չամիչով. Պատրաստման եղանակը
_Մարգարինը տրորել 1 բաժակ ալյուրի հետ, ավելացնել մնացած բաղադրիչները, հունցել խմորը։
_Դնել սառնարանում 30 րոպեով։
_Երկու միջուկ պիտի պատրաստենք՝ մեկը կաթնաշոռով, մյուսը՝ ընկույզով։
_Առաջին միջուկի համար խառնել կաթնաշոռը, թթվասերը, 2 ճաշի գդալ շաքարավազը, վանիլինը և ձուն։
_Երկրորդ միջուկի համար խառնել չամիչ, ընկույզ և 2 ճաշի գդալ շաքարավազ։
_Խմորը դնել յուղած ձևամանի մեջ, թխել 10-15 րոպե՝ 200 գր ջերմաստիճանում։
_Պատրաստի խմորը հանել ջեռոցից։
_Վրան լցնել առաջին միջուկը, դրա վրա երկրորդ միջուկը լցնել և հարթեցնել։
_Թխել ևս 20 րոպե։
Թող տորթը սառչի և հանեք կաղապարից։
Բարի ախորժակ!