Փքուն բլիթներ. Թեթև քաղցրավենիք թեյ ըմպելու համար
Այսօր շատերը փափուկ նրբաբլիթ են պատրաստում ոչ թե ալյուրով, այլ սպիտակաձավարով: Շատ համեղ են ստացվում: Այս տարբերակով բուսական յուղը չի կլանվում և յուղոտ չեն լինում:
Փքուն բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 2 հատ
- Կեֆիր 250 մլ
- Սպիտակաձավար 350 գ
- Մի պտղունց աղ
- Սոդա 1 թեյի գդալ
- Վանիլին և վանիլային շաքար՝ ըստ ճաշակի
Փքուն բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Կեֆիրը պետք է գոլ լինի:
- Անհրաժեշտ է խառնել կեֆիրը, ձուն, աղը, շաքարը, վանիլինը և սպիտակաձավարը:
- Թողնել 30 — 40 րոպե, երբեմն խառնել: Զանգվածը պետք է լինի թանձր և միատարր:
- Հուշում. Կարելի է ձու չավելացնել, առանց դրա նրբաբլիթներն ավելի փարթամ են:
- Բլիթները տապակելուց անմիջապես առաջ ավելացնել սոդա, խմորը լավ խառնել:
- Տապակել բլիթները երկու կողմերից փոքր քանակությամբ բուսական յուղի մեջ` թույլ կրակով:
- Մի կողմը տապակել բաց տապակի մեջ, իսկ մյուսը՝ կարելի է ծածկված կափարիչով, այս դեպքում բլիթները ճիշտ տապակված և փափուկ կլինեն:
Մատուցել թթվասերով, մեղրով կամ ջեմով, հատապտուղների սոուսով և եփած խտացրած կաթով:
Նրբաբլիթները հաջորդ օրն էլ կմնան փափուկ և թեթև:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ 2 րոպեում