Այս հին բաղադրատոմսով Քաղցրավենիք Ժոզեֆինան մեր տանը շատ սիրված է:
Այս քաղցրավենիքը նույնքանի հաճելի էր, որքան այն տորթերը, որոնք ԽՍՀՄ տարիներին վաճառվում էին ցանկացած սննդի կետում։
Քաղցրավենիք Ժոզեֆինա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 1 հատ և 1 դեղնուց
_Շաքարավազ 200 գր
_Ալյուր 560 գր
_Կարագ 310 գր
_Քացախով մարած սոդա 1 թեյի գդալ
_Մի պտղունց աղ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Ջեմ կամ մուրաբա՝ ըստ ճաշակի
Քաղցրավենիք Ժոզեֆինա. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը փափկացնել և հարել աղի, շաքարավազի հետ, ապա ավելացնել ձուն ու դեղնուցը, շարունակել խառնել։
_Լցնել քացախով մարած սոդան:
_Ալյուրը մաղել, ավելացնել խմորին և լավ հունցել։ Ծածկել փայլաթիթեղով և դնել սառնարանը 1 ժամով։
_Խմորը բաժանել 2 մասի, գրտնակել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_Ջեռոցը տաքացնել 240 աստիճանով և թխել մոտ 15 րոպե։
_Թխել նաև երկրորդ շերտը։
_Սառեցված շերտերին քսել ջեմ և դնել իրար վրա։
_Մի երկու ժամով դնել սառնարանը, հետո բաժանել մասերի։
Հուշում. Այս տորթը սովորաբար պատրաստվում է խնձորի ջեմով, բայց կարող եք վերցնել ցանկացած ջեմ կամ թանձր մուրաբա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարակում թխվածք մեր քաղցր մանկությունից