Գերազանց շերտավոր խմորով Քաղցր խաչապուրիի հիանալի բաղադրատոմս: Այս խմորը հիանալի կերպով զուգորդվում է տարբեր միջուկներով կարկանդակների հետ:
Դուք կարող եք պարզապես պատրաստել այն առանց լցոնելու, թրջել մեղրով կամ օշարակով:
Քաղցր խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 50 գր
_Աղ մի պտղունց
_Ալյուր 250 գր
_Կարագ 125 գր
_Դեղնուց 1 հատ
_Շաքար ցանելու համար
Քաղցր խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը
_Աղը լուծել տաք ջրում:
_Ալյուրը մաղել և փափուկ կարագի հետ մանրացնել փշրանքների վերածել:
_Լցնել ջրի մեջ և հունցել փափուկ և շատ ճկուն խմոր:
_Ծածկել խմորը և թողնել 10 րոպե:
_Սեղանին ցանել ալյուր և գրտնակել բարակ շերտ, քսել կարագով, ծալել և գրտնակել:
_Այդպես անել մի քանի անգամ՝ յուղել, ծալել, գրտնակել և թողնել հանգստանա մի քանի րոպե:
_Գրտնակել մոտ 5 մմ հաստությամբ շերտ, կտրել մասերի և թողնել 10 րոպե:
_Արդեն կարելի է կարկանդակներ ձևավորել՝ ձեր ուզած լցոնով:
_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և դնել կարկանդակները՝ դրանց վրա քսելով հարած դեղնուց և ցանել շաքարավազ:
_Թխել 200 աստիճանով մոտ 20-30 րոպե:
Կարկանդակները փափուկ, շերտավոր, քնքուշ են, և եթե ավելացնեք ջեմ կամ մուրաբայի շերտ, ապա կստանաք հրաշալի քաղցր դեսերտ թեյի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շերտավոր խմոր