Քաղցր խաչապուրի. Ունիվերսալ շերտավոր խմորով քաղցրավենիքը թեյի հիանալի հավելում է

Քաղցր խաչապուրի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Գերազանց շերտավոր խմորով Քաղցր խաչապուրիի հիանալի բաղադրատոմս: Այս խմորը հիանալի կերպով զուգորդվում է տարբեր միջուկներով կարկանդակների հետ:

Դուք կարող եք պարզապես պատրաստել այն առանց լցոնելու, թրջել մեղրով կամ օշարակով:

Քաղցր խաչապուրի

Քաղցր խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարագ 50 գր

_Աղ մի պտղունց

_Ալյուր 250 գր

_Կարագ 125 գր

_Դեղնուց 1 հատ

_Շաքար ցանելու համար

Քաղցր խաչապուրի

Քաղցր խաչապուրի

Քաղցր խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը

_Աղը լուծել տաք ջրում:

_Ալյուրը մաղել և փափուկ կարագի հետ մանրացնել փշրանքների վերածել:

_Լցնել ջրի մեջ և հունցել փափուկ և շատ ճկուն խմոր:

_Ծածկել խմորը և թողնել 10 րոպե:

_Սեղանին ցանել ալյուր և գրտնակել բարակ շերտ, քսել կարագով, ծալել և գրտնակել:

_Այդպես անել մի քանի անգամ՝ յուղել, ծալել, գրտնակել և թողնել հանգստանա մի քանի րոպե:

_Գրտնակել մոտ 5 մմ հաստությամբ շերտ, կտրել մասերի և թողնել 10 րոպե:

_Արդեն կարելի է կարկանդակներ ձևավորել՝ ձեր ուզած լցոնով:

_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և դնել կարկանդակները՝ դրանց վրա քսելով հարած դեղնուց և ցանել շաքարավազ:

_Թխել 200 աստիճանով մոտ 20-30 րոպե:

Քաղցր խաչապուրի

Քաղցր խաչապուրի

Կարկանդակները փափուկ, շերտավոր, քնքուշ են, և եթե ավելացնեք ջեմ կամ մուրաբայի շերտ, ապա կստանաք հրաշալի քաղցր դեսերտ թեյի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շերտավոր խմոր

Խնդրում ենք Գնահատեք