Սա ֆիննական նրբաբլիթի` պարզ և թեթև նախաճաշի, խորտիկի, կեսօրվա խորտիկի, ընթրիքի հավելման բաղադրատոմս է:
Մատուցելիս այն կարելի է քսել ջեմով, մեղրով, հատապտուղների սոուսներով կամ տարբեր միջուկներով։ Օրինակ՝ սամիթով քաղցր կամ աղ արած կաթնաշոռ, սոխով և հավի մսով սունկ, կակաչի սերմեր՝ ոլորված և խառնած մեղրով, չորացրած ծիրանով և ընկույզով։ Ամեն ինչ ձեր ճաշակին համեմատ կարող եք անել։
Ֆիննական նրբաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 4 հատ
_Կարագ 70 գր
_Կաթ 800 մլ
_Շաքարավազ 50 գր
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1/3 թեյի գդալ
_Ալյուր 230 գր
Ֆիննական նրբաբլիթ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը հարել աղով ու շաքարով, մինչև լուծվեն։
_Լցնել կաթի մի մասը, խառնել մինչև հարթվի:
_Լցնել մաղած ալյուրը փխրեցուցիչով, խմոր անել։
_Ավելացնել մնացած կաթը, խառնել։
_Ավելացնել հալած կարագը։ Խմորը լավ խառնել։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և լցնել ամբողջ զանգվածը։
_Թխել 200 աստիճան ջերմաստիճանով մոտ 20-30 րոպե։
_Թխելու ընթացքում մակերեսը կփչանա, բայց դա նորմալ է։
_Բլիթի վրա քսել միջուկը փաթաթել ռուլետ: Միջուկով այս բլիթներն ավելի համեղ են դառնում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ 3 բաղադրիչից