Ֆունչոզայով և հավով աղցան. Անմահական համով նախուտեստ: Ոչ այնքան վաղուց, սուպերմարկետներում հայտնվեց ասիական խոհանոցի այնպիսի մթերք, ինչպիսին է ֆունչոզան: Սա յուրատեսակ «ապակե» բարակ արիշտա է, որը պատրաստվում է համեմունքներով, կծու պղպեղով և տարբեր բանջարեղեններով:
Եվրոպական խոհանոցում, չնայած ասիական ծագմանը, ֆունչոզան կայուն կերպով շարունակում է ժողովրդականություն վայելել: Այսօր ուզում ենք ներկայացնել շատ պարզ, բայց մատչելի բաղադրատոմս՝ հավով և բանջարեղենով, ֆունչոզայով կորեական աղցան պատրաստելու համար:
Ֆունչոզայով և հավով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ Ֆունչոզա -150 գր
_ Հավի կրծքամիս — 200 գր
_ Բուլղարական պղպեղ — 150 գր
_ Գազար — 150 գր
_ Սոխ — 150 գր
_ Վարունգ — 150 գր
_ Սոյայի սոուս — 5 ճաշի գդալ
_ Աղ ըստ ճաշակի
_ Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
_ Բուսական յուղ
Ֆունչոզայով և հավով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կորեական աղցանը սկսում ենք պատրաստել բանջարեղենից: Սոխը կեղևահանել, նուրբ կտրատել և տապակել բուսական յուղով, մինչև թեթև ոսկեգույնը:
_Կտրատել հավը բարակ շերտերով:
_Տապակել հավի կրծքամիսը սոխով, պարբերաբար խառնելով 5-7 րոպե:
_Այնուհետև սոյայի սոուսը լցնել տապակի մեջ և շարունակել տապակել 5 րոպե, մինչև միսը պատրաստ լինի:
_Պատրաստել ֆունչոզան փաթեթավորման վրա նշված ցուցումների համաձայն: Տվյալ դեպքում անհրաժեշտ է 5 րոպեով լցնել եռացրած ջրի մեջ, լվանալ սառը ջրով և դնել քամոցի մեջ: Ցանկության դեպքում այն կարելի է փոքր կտրել:
_Ֆունչոզան լցնել աղցանի ամանի մեջ, այնուհետև ավելացնել հավի միս և կտրատած թարմ վարունգ:
_Տապակել գազարը, պղպեղը բուսական յուղի մեջ և ավելացնել աղցանի ամանի մեջ:
_Ավելացնել ըստ ճաշակի աղ և սև պղպեղ: Խառնել աղցանի ամանի պարունակությունը մանրակրկիտ կերպով:
Ֆունչոզայով և հավով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆունչոզայով անմահական աղցան