4 բաղադրիչով աղցան. Շատ պայծառ, նուրբ ու հիշվող համ:
Անպայման այս աղցանը պատրաստեք ձեր սեղանի համար, այն կդառնա նրա ամենակարևոր զարդը: Ձեր բոլոր հյուրերը հիացած կլինեն դրանով, իսկ պատրաստումը շատ պարզ և հեշտ է:
Содержание
4 բաղադրիչով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Սառը ապխտած սկումբրիա 200 գ
- Եփած գազար 2 հատ
- Ճակնդեղ 2 հատ
- Խաշած կարտոֆիլ 6-7 հատ
- 1 սոխ
- Մայոնեզ` ըստ ճաշակի
Մարինադ սոխի համար
- Ջուր 100-120 մլ
- Աղ 1 \ 3 թեյի գդալ
- Շաքար 1-1,5 թեյի գդալ
- Քացախ 9% 1 ճաշի գդալ
- Սամիթ զարդարման համար
4 բաղադրիչով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Վերցնել խաշած կարտոֆիլը և կտրել միջին չափի խորանարդներով, այնուհետև սկումբրիայի միսն առանձնացնել փշերից և կտրել փոքր կտորներով:
- Հաջորդ քայլով վերցնել սոխը, կտրեք այն միջին խորանարդներով, տեղափոխել այն փոքրիկ ամանի մեջ, ավելացնել աղ, շաքար, լցրեք քացախը, ապա տաք ջուր լցնել և 20 րոպե թող մարինացվի:
- Այդ ընթացքում խաշած գազարը քերել կոպիտ քերիչով: Խաշած ճակնդեղը նույնպես քերել խոշոր քերիչով: Այժմ ջուրը քամել սոխից և այն ավելացնել մանրացրած ձկներին և կարտոֆիլին, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
- Աղցանը բաժանել երկու հավասար մասերի: Աղցանը հավաքելու համար բացվող օղակ վերցնել, կողմերը յուղել բուսական յուղով:
- Առաջին շերտով կարտոֆիլի կեսը դնել ձկների հետ խառնված, թեթև տրորել, ավելացնել մայոնեզի ցանց, այնուհետև շարել գազարի շերտ, քսել մայոնեզ:
- Հաջորդ շերտով լցնել կարտոֆիլով, ձկներով երկրորդ կեսը, քսել մայոնեզ, այնուհետև լցնել քերած ճակնդեղի շերտ, ծածկել մայոնեզով: Մնում է հանել բացվող օղակը և զարդարել աղցանն՝ ըստ ձեր ճաշակի:
4 բաղադրիչով աղցանը պատրաստ է: Աղցանը ստացվում է խելահեղորեն համեղ: Եթե դուք դեռ չեք պատրաստել սա, ապա անպայման պատրատեք, այն ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով համեղ աղցան