Այսօր աշխատելու ենք փոքրիկների համար, մատուցենք աղցան ցուլիկ, ի դեպ Ցուլը գալիք տարվա խորհրդանիշն է։ Պարզ, մատչելի, արագ և համեղ լրացում մսային ուտեստի համար։
Աղցան Ցլիկ բաղադրիչներ
- Պանիր — 200 գր․
- Կաթնաշոռ — 200 գր․
- Սխտոր 1-2 ատամ
- Կարտոֆիլ — 3 փոքր չափսի
- Ընկույզ -4-5 հատ
- Նուռ — 1 հատ
- Լոլիկի չիր ձիթապտղի յուղի մեջ թրջած
- Թթվասեր
Աղցան Ցլիկ պատրաստման եղանակը
- Սկսենք պանիրը քերելուց, ցանկալի պանիրը շատ աղի չլինի
- Եթե հոլանդական պանիր չունեք ձեռքի տակ, հոգ չէ․ կարող եք համեղ լոռի օգտագործել տեղական արտադրության
- Մեկ ատամ սխտոր անցկացնենք քերիչով
- Դնենք այս բաղադրիչները կողքի
- Երեք միջին չափի խաշած կարտոֆիլ պետ կգա մեզ
- Պատառաքաղով մանրացնենք
- Կաթնաշոռը կավելացնենք
- Մեկ գդալ թթվասեր լցնենք իրար միացնելու համար
- Մեր քերած պանիրն ու սխտորը ավելացնենք
- Մի քանի ընկույզ մանրացնենք
- Լոլիկի չիրը մի քանի ժամով թրջած թողնել ձիթապտղի ձեթի մեջ
- Այն արդեն փափկել է, կարող եք մանրացնել մի փոքր մատներով, կարող եք ամբողջական լցնել
- Մի բուռ նուռ լցնենք
- Աղ և սև պղպեղ անենք
- Պանրի աղիությունից կախված աղի չափը արդեն դուք կարգավորեք
- Խառնենք մի լավ դնենք կողքի
- Արդեն զարդարման պահն է, որը կարող եք հարմարացնել արդեն ձեր ձեռքի տակ եղած մթերքներին
- Թթվասերը կամ մայոնեզը լցնենք տոպրակի մեջ և ափսեի վրա նախագծենք ցլիկի գլխի ձևը
- Այս տարածքի շրջանակներում էլ լցնենք մեր աղցանը
- Այն վրայից էլ պատենք թթվասերով կամ մայոնեզով
- Ցուլի դունչը նռան հատիկներով առանձնացնենք
- Աչքերի հատվածում ձիթապտուղներ դնենք
- Բատոն հացով ստանանք մեր աղցան ցլիկ ի ականջներն ու կոտոշները
- Ամրացնենք թթվասերով, որ չընկնեն
- Քթանցքները նույնպես ձիտապտղով ստանանք
- Իսկ քթանցքի օղը կիտրոնի կամ նարնջի կեղևից կդնենք
- Ատամի չոփիկների օգնությամբ ամրացնենք այն քթանցքներով
- Դե կանաչիներով պատենք դնչի հատվածը
- Եվ կարծես թե վերջ, ցուլի գլուխ ստացանք, բալիկները ուրախ են, մենք հոգնած չենք, աղցանն էլ պատրաստ է
- Ինձ մնում է մեկ մաղթանք
- Թող որ մեր փոքրիկները խաղաղ երկնքի տակ մեծանան
Դե ինչ, բարի ախորժակ։