Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այսօր թխում ենք մեղրով տորթ՝ թափանցիկ, նուրբ և անչափ համեղ։ Սա պատրաստման իմ տարբերակն է, որը կարող եք հարմարեցնել նաև ձեզ։

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

Մեղրով տորթ. Բաղադրիչներ

Խմոր

_Շաքարավազ — 150գր․

_Կարագ — 100 գր․

_Մեղր — 3 ճ․գդ․

_Ալյուր — 500 գր․

_Կես թեյի գդալ աղ լցնենք

_Կես թեյի գդալ սոդա

_Կես թեյի գդալ փխրեցուցիչ կամ քացախ

_Կես թեյի գդալ վանիլին

_Ձու — 3 հ․

Մեղրով տորթ Կրեմ

_Շաքարավազ — 150գր․

_Ալյուր — 3 ճ․ գդ․

_Կաթ — 400 գր․

_Կարագ — 200 գր

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

Մեղրով տորթ. Քայլ առ քայլ

_Նախ կարգավորենք կարագի հարցը

_Հարկավոր է վերցնել համեղ կարագ, ես թխվածքների համար օգտագործում եմ Պրեզիդենտ կարագ

_200 գրամ առանձնացնենք կրեմի համար, իսկ 100 գրամը խմորի, որպեսզի հասցնեն փափկել մինչ օգտագործելը

_Խմորի համար հարկավոր է 150 գրամ շաքարավազին ավելացնել մեր առանձնացրած կարագի 100 գրամը

_Հարկավոր է նաև մեղր 3 ճաշի գդալ, որքան համեղ լինի մեղրը, այնքան հետաքրքիր համ կունենա տորթը

_Այս զանգվածը պետք է դնենք գազօջախին եռացող ջրի վրա, գոլորշով եփելու համար

_Շարունակ հարկավոր է եփել տաք գոլորշու վրա արագ կարագը կհալվի, շաքարավազն էլ կլուծվի արդեն այս վիճակում պետք է ավելացնենք կես թեյի գդալ սոդա, որի արդյունքում զանգվածը կսկսի փրփրել

_Դա նորմալ է շարունակում ենք խառնել մինչև սկսի եռ գալ փրփրելով

_Եթե ցանկանում եք խմորները ավելի մուգ գույն ունենան, պետք է այս ստադիայում երկար պահել գոլորշու վրա մի որոշ ժամանակ եռալու, բայց պետք է զգույշ լինեք, չափազանց շատ եռացնելու դեպքում  կարող է դառնահամ գալ

_Ես մեկ եռ գալուց հետո անմիջապես վերցնում եմ, սպիտակ շերտեր ունենալու համար

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

_Կողքի դնենք որ այն սառչի, անցնենք փոշի զանգվածին

_Ալյուրը մաղենք մոր 400 գրամ նախնական վերցրեք, ընթացքում կավելացնենք

_Կես թեյի գդալ աղ լցնենք

_Կես թեյի գդալ սոդա

_Կես թեյի գդալ փխրեցուցիչ

_Կես թեյի գդալ վանիլին

_Մաղենք այն մեջտեղում փոս անենք

_3 ձու կոտրենք մեջտեղում, մի փոքր խառնենք իրար

_Գոլորշու վրա եփված զանգվածը արդեն սառել է բավականին, հարելու ընթացքում սա էլ ավելացնենք ամբողջությամբ

_Հարկավոր է արդեն ձեռքերով հունցել

_Ալրոտենք սեղանը և ստացված խմորը դատարկենք սեղանին

_Մի փոքր հավաքենք կողքերից, հունցենք, չկպչող խմորի բաղադրության հասցնենք

_Բաժանելու ենք 6 գնդի, կարող եք նաև 4-ով բավարարվել, դա էական չէ, դոգմաներ խոհանոցում գույություն չունեն․ համենայն դեպս իմ խոհանոցում

_Գնդերը ցելոֆանապատենք, որպեսզի մինչը թխելը կեղև չկապի վրան

_Անմիջապես պետք է սկսենք թխել, որպեսզի մեղրն ու կարագը խմորի մեջ չհասցնեն շատ սառել և խմորը պնդացնել

_Հեշտության համար անմիջապես կալկայի վրա էլ կբացենք

_Կարելի նաև կլոր բացել, եթե ցանկանում եք կլոր տորթ ստանալ

_Թխելու ենք 140 աստիճանում 5-7 րոպե

_Շատ արագ են թխվում ուշադիր կլինեք այս ընթացքում, եթե մուգ գույնի սիրահար եք, կարող եք 10 րոպե թողնել

_Հեշտ պոկվում է կալկան շերտերից, արագ անցնում ենք հաջորդին

_Թխելուց հետո հարկավոր է եզրերից հավասարեցնել բոլոր շերտերը իրար,այս կտորտանքները նույնպես օգտագործելու ենք

_Այն լցնենք ձեռքի հարիչի մեջ, կարելի է և ձեռքով գործը գլուխ բերել, վերածելու ենք փշրանքների և դնենք կողքի

_Եփովի կրեմ ենք պատրաստելու

_150 գրամ շաքարավազը երեք գդալ ալյուրի հետ խառնենք

_Վրան ավելացնենք 2 բաժակ կաթ, ընթացքում ալյուրն խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան

_Դնում ենք մարմանդ կրակի վրա եփվելու, հարկավոր է խառնել փայտե կամ սիլիկոնե գդալով, որպեսզի կրեմի գույնը չմգանա

_Այն անընդհատ պետք է խառնել, անգամ փոքր դադարի դեպքում անմիջապես գնդեր կձևավորվեն

_Մոտ 10 րոպե պետք կգա, նման խտություն ստանալու համար

_Էկլերի կրեմի համար ամբողջ կարագը և վանիլինը կլցնեինք այստեղ, այս պահին

_Բայց մեղրով տորթի դեպքում ես նախատեսված կարագի 1-3 մասը լցնում եմ այստեղ, մնացածը հարելով

_Կարագը հալվեց վերջ դնելու ենք կողքի, հաշվի առեք, որ սառելուց հետո էլ մի քիչ կպնդանա

_Ահա այսպիսի սպիտակ համեղ կրեմ ստացանք, եթե հանկարծ պահը բաց եք թողել գնդեր են առաջացել, պարզապես քամեք քամիչով, մեծ ողբերգություն չկա այդտեղ

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

_Կարագի մնացած մասը հարենք մի փոքր, վանիլին ավելացնենք վրան

_Ծորացնելով հարելու ընթացքում ավելացնենք եփովի կրեմը և շարունակենք հարել

_Մի պահ հնարավոր է փսորվի, շարունակում ենք հարել, դա նորմալ է, նշանակում է մի քանի րոպեից կրեմը կպնդանա և կձևավորվի ահա այսպես

_Այժմ տորթը հավաքելու ժամանակն է

_Շերտ առ շերտ կրեմը հավասարաչափ բաշխելով տարածում ենք

_Կարելի էր և էկլերի կրեմով միացնել շերտերը, ավելի թեթև կստացվեր տորթը, դա էլ հաջորդ անգամ

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

_Վերջին շերտը դնելուց մի լավ սեղմում ենք բոլոր շերտերը, որպեսզի օդի մեջ չմնան և տեղավորվեն

_Վրայի շերտը պետք է պատենք մեր եզրերի փշուրներով

_Վերջ Մեղրով տորթը պատրաստ է, ցանկալի է մեկ գիշեր սառը տեղ թողնենք, առավոտյան նոր կկտրենք, որպեսզի կրեմն ամբողջությամբ քաշի իր մեջ

_Տեսեք ինչ թափանցիկ, նուրբ, արքայական մեղրով տորթ ստացանք

_Կարող եք ձեր պատրաստման բաղադրատոմսն ու նկարները ուղարկել մեզ ֆեյսբուքով կամ մեր բաց խմբի միջոցով, շատ հետաքրիր է թե դուք ինչպես եք պատրաստում

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ — Տեսանյութ

Դե ինչ, Բարի ախորժակ։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք