Ադիգեյական պանիր. Տնային պայմաններում պատրաստելու պարզ բաղադրատոմս, որով ինքներդ կարող եք պատրաստել անչափ համեղ պանիր:
Այս պանիրն այնքան նուրբ և համեղ է, որ բառերով պարզապես անհնար է փոխանցել: Բարեկամներս ինձ հայտնեցին ադիգեյական պանրի բաղադրատոմսը: Ես շատ շնորհակալ եմ դրա համար, որովհետև պանիրը գերազանց համ ունի:
Այսօր կկիսեմ ձեզ հետ այս բաղադրատոմսը:
Ադիգեյական պանիր. Բաղադրիչներ
_Կաթ (ցանկացած յուղայնության) 1 լիտր
_Թթվասեր 250 գ
_Աղ 1 \ 2 թեյի գդալ
_2-3 ձու
Ադիգեյական պանիր. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, տաքացնել այն և հասցնել եռման, այդ ընթացքում անընդհատ խառնելով, որպեսզի հանկարծ չթափվի:
_Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ, դրա մեջ թթվասեր ավելացնել: Լավ հարել, համասեռ զանգված ստանալու համար ավելացնել մի քիչ աղ, թողնել մի փոքր մնա:
_Հենց կաթը սկսում է եռալ, ավելացնել թթվասերի և ձվի խառնուրդը, խառնել, տաքացնել մինչև կաթը կտրվի, առաջանա շիճուկը, անջատել կրակը, բայց մի դադարեք խառնել:
_Զտեք մառլյայի միջոցով: Կարելի է չթափել շիճուկը, այն կարող է հիմք ծառայել համեղ խմորիչով խմորի համար:
_Կապել մառլյան և ծանրոցի տակ դնել ստացված զանգվածը: Դրա համար պետք է վերցնել ափսե, վրան դնել մառլյայով զանգվածը, վերևից ծածկելով մեկ այլ ափսեով և ծանրոց դնել այդ ափսեի վրա՝ մոտ 3-4 կգ:
_Թողեք 30-40 րոպե, բայց ցանկալի է 3-4 ժամվա ընթացքում, շիճուկի ամբողջական հեռացման համար:
Ադիգեյական պանիրը պատրաստ է:
Պատրաստի պանիրը դնել ափսեի մեջ և կտրատել կտորներով: Ստացվում է շատ նուրբ և փափուկ, գերազանց համով կաթնամթերք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանիր