Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ. Թեյի համար համեղ և բուրավետ բուլկիները շատ հաճախ կթխեք

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր կխոսենք այն մասին, թե ինչպես կարող եք պատրաստել փարթամ Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ:

Կաթնաշոռը մարդու կյանքում հայտնվել է շատ վաղուց։ Ենթադրվում է, որ մարդիկ որոշել են օգտագործել փչացած կաթը։ Կաթի մակերեսի շիճուկը հետաքրքրել է տնային տնտեսուհիներին. Այդ պատճառով թթված կաթից ստացված նստվածքը հանել են և փորձել նորից օգտագործվել։

Հետագայում խմորեղենի և այլ ուտեստների մեջ սկսեցին ավելացնել կաթնաշոռը և այն ունեցավ իր տարածումը։

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ. Բաղադրիչներ

Խմորի համար

_կաթնաշոռ — 300 գ

_փխրեցուցիչ — 1 ճաշի գդալ

_շաքարավազ — 100 գ

_ալյուր — 500 գ

_ձու — 1 հատ

_կաթ — 200 մլ

_աղ — մի պտղունց

_կարագ — 30 գ

Լցոնի համար

_կաթնաշոռ — 300 գ

_թթվասեր — 50 գ

_շաքարավազ — 100 գ

_եգիպտացորենի օսլա — 3 ճաշի գդալ

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն կոտրել տարայի մեջ, լցնել շաքարավազն ու աղը։ Մանրակրկիտ խառնել բաղադրիչները, մինչև հատիկները լուծվեն:

_Կաթնաշոռը լցնել ձվի խառնուրդի վրա, նորից խառնել բաղադրիչները։

_Կաթնաշոռային զանգվածի մեջ լցնել կաթը, խառնել։

_Փխրեցուցիչի հետ համակցված ալյուրը մաղել կաթնաշոռային ջրիկ խառնուրդի մեջ։

_Բաղադրիչները խառնել մի տեսակ խմորի նման, տաքացրած կարագը լցնել մեջը։

_Մի փոքր կպչուն և փափուկ խմոր հունցելուց հետո 15 րոպե դնել տաք տեղում։ Մի մոռացեք խմորը ծածկել ցելոֆանով կամ թաղանթով։

_Միջուկը պատրաստելու համար կաթնաշոռը միացնում ենք օսլայի և շաքարավազի հետ։

_Խառնուրդի մեջ լցնել թթվասերը և ամեն ինչ մանրակրկիտ հունցել, պատառաքաղով խառնել։

_Խմորը գրտնակել 2-3 մմ հաստությամբ շերտով, հեռացնել անհարթ եզրերը։

_Շերտը բաժանել փոքր քառակուսիներով՝ մոտ 5×5 սմ։

_Խմորի յուրաքանչյուր քառակուսու եզրերից մեկի վրա դնել մի գդալ կաթնաշոռի միջուկ։

_Միջուկը փաթաթել խմորի մեջ՝ ռուլետ ստեղծելով։

_Ապագա բլիթները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկած ջեռոցի տապակի վրա։

_Խմորեղենը մոտ 25-30 րոպեով ուղարկել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ

Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ

Վանիլին կարելի է ավելացնել խմորին ըստ ճաշակի՝ կաթնաշոռը խմորի մեջ դնելու փուլում։ Բուլկիները բուրավետ և փափուկ են ստացվում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք