Հավի միս կծու մարինադում պատրաստելու համար պետք է վերցնել հատուկ բաղադրատոմս՝ Կոկա-Կոլա: Դրա շնորհիվ միսը դառնում է շատ հյութալի և կծու։
Հավի ազդրերը պետք է պատրաստել Կոկա-Կոլայի մեջ լավ մարինացնելուց հետո: Դա անելու համար խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել հատուկ կծու խառնուրդ։ Ձեզ անհրաժեշտ կլինի ալյուր և մեծ քանակությամբ համեմունքներ, որոնք չպետք է խնայել։ Ամեն ինչ խառնում ենք և համեղ հավի կծու մարինադը պատրաստ է:
Հավի միս կծու մարինադում. Բաղադրիչներ
_«Կոկա-Կոլա» 0,5լ
_Հավի ազդրեր 6 հատ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Չոր աջիկա 0,5 թ/գդ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
_Պապրիկա 0,5 թ/գդ
_Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
_Խնկունի 15 գ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 1 պճեղ
Հավի միս կծու մարինադում. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստում ենք մարինադը։
_1 թեյի գդալ աղ լցնել ամանի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկ և սոդա:
_Մաքրել սխտորը, մանր կտրատել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։
_Բոլոր բաղադրիչները լավ հարել խառնիչով։
_Հավի ազդրերը զգուշորեն ազատել ոսկորներից և մաշկից։
_Միսը լվանալ հոսող ջրի տակ, չորացնել թղթե սրբիչներով։
_Միսը ընկղմել մարինադի մեջ, վրան դնել խնկունի մի ճյուղ:
_Ծածկել տարան սննդի թաղանթով և 1-2 ժամով դնել սառնարանում։
_Պատրաստել թաթախումը.
_Ցորենի ալյուրը լցնել ափսեի վրա։ Ավելացնել ապխտած պապրիկան, չորացրած սխտորը, աղացած պղպեղը, մնացած աղը և չոր աջիկա, ամեն ինչ լավ խառնել։
_Հավի ազդրերը դնել մաղի վրա, որ ավելորդ հեղուկը քամվի։ Հետո բոլոր կողմերից կծու խառնուրդով թաթախել։
_Տաքացնել տապակը մի փոքր արևածաղկի ձեթով: Տապակել ազդրերը երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը։
Խորհուրդ ենք տալիս հավը պատրաստել միջին ջերմության վրա։ Մի ծածկեք այն կափարիչով: Միայն այդ դեպքում դուք կստանաք ոսկեգույն և փխրուն ընդերք:
Ի դեպ, տապակելուց հետո չմոռանաք ազդրերը դնել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ ճարպը քամելու համար։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս