Այսօր ես ձեզ հետ կկիսեմ բաղադրատոմս, որով կպատրաստեք Աղցան Կարմիր ծով:
Ինչպես գուշակեցիք, այն ամբողջովին բաղկացած է կարմիր բաղադրիչներից՝ ծովախեցգետնի ձողիկներ, լոլիկ և բուլղարական պղպեղ:
Սա իմ սիրած նախուտեստն է 90-ականներից: Այսօր ես գրեթե ամեն օր բուլղարական պղպեղով այս աղցանն եմ պատրաստում. Ինձ հաճույքից չեմ զրկում:
Աղցան Կարմիր ծով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ծովախեցգետնի ձողիկներ 200 գ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Լոլիկ 4 հատ
_Կոշտ պանիր 70 գ
_Սխտոր 1-2 պճեղ
_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Աղցան Կարմիր ծով. Պատրաստման եղանակը
_Խեցգետնի ձողիկերը և բուլղարական պղպեղը կտրել բարակ շերտերով: Խորհուրդ ենք տալիս հյութեղ, մսոտ և, իհարկե, կարմիր պղպեղ վերցնել: Մթերքները լցնել աղցանի ամանի մեջ:
_Ցանկալի է նաև լոլիկը վերցնել որևէ մսոտ սորտ: Կտրել յուրաքանչյուր լոլիկը մեջտեղից, սերմերը մաքրել գդալով:
_Կտրել լոլիկի պտղամիսը նույն չափի շերտերով:
_Կոշտ պանիրը, ըստ ցանկության կամ կտրել շերտերով, ինչպես մնացած մթերքները, կամ քերել կոպիտ քերիչով:
_Լոլիկի հետ միասին դա էլ լցնել աղցանի ամանի մեջ:
_Մի քանի պճեղ սխտոր ճզմել մամլիչով և ավելացնել աղցանին: Համեմել այն մայոնեզով, աղով և պղպեղով:
_Գդալով ամեն ինչ լավ խառնել:
_Այս համեղ աղցանը սեղանին մատուցելուց առաջ 20 րոպեով դնել սառնարանում:
Սառը աղցանն ավելի լավ համ ունի, քան տաքը: Տոնական առիթների համար կարելի է նախուտեստը ձևավորել օղակով և զարդարել օրինակ՝ կարմիր խավիարով: Այսպիսով, հին բաղադրատոմսը ներկայացվում է նորովի:
Աղցան Կարմիր ծովը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ աղցան կաթնաշոռով