Անանուխով մոխիտո. Հաճելի ըմպելիք
Ձմռան համար միանգամից 6 լիտր մոխիտո եմ պատրաստում: Բուրավետ և թարմ ըմպելիքը անպայման դուր կգա ձեզ նույնպես:
Հոտավետ և թարմ ըմպելիքը պատրաստվում է շատ պարզ, ապրանքների շարքը նվազագույն է: Ցանկության դեպքում, ինքնատիպության համար, դուք կարող եք գունավորել կոմպոտը սննդային գունանյութով՝ ձեր ճաշակով:
Անունուխով մոխիտո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Թարմ անանուխ մի քանի փունջ
_Ջուր 6 լ
_Շաքար 800 գ
_Կիտրոններ 3 հատ
_Գունանյութ` ըստ ցանկության
Անունուխով մոխիտո. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ անանուխը և չորացել այն ջրի կաթիլներից:
_Հիմա բանկաների հետ միասին մանրէազերծել կափարիչները:
_Լվացած կիտրոնը կեղևով կտրել կտորների, հեռացնել սերմերը:
_Դնել կիտրոնի կտորները և անանուխի փնջերը բանկաների մեջ:
_Լցնել շաքարը եռացող ջրի մեջ, եփել մի քանի րոպե, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի:
Հուշում. Այս փուլում ցանկության դեպքում կարող եք օշարակին գույն ավելացնել:
_Լցնել օշարակը բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով, շրջել և թողնել, որ սառչի:
Ըմպելիքին կարող եք ավելացնել նաև նարինջ, բայց որպեսզի կոմպոտը դառնահամ չլինի, նախ պետք է քերել կեղևը, ապա կտրել սպիտակ մասը, որը խմիչքին դառը համ է տալիս: Նարինջը նույնպես կտրատել կտորներով կամ պարզապես հյութը քամել օշարակի մեջ, թող եռա մի քանի րոպե:
Անանուխով մոխիտոն պատրաստ է:
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք սմուզի