Առաջարկում ենք պատրաստել անգլիական պոնչիկ, եթե հոգնել եք ավանդական թխվածքաբլիթներից կամ տորթերից, որոնք մատուցում եք նախաճաշին և պարզապես թեյի համար, ապա անգլիական բլիթները կօգնեն ձեզ բազմազանեցնել ընտրացանկը: Այս փոքրիկ փխրուն հյուրասիրությունը ոչ միայն համեղ է, այլև հետաքրքիր տեսք ունի:
Անգլիական փքաբլիթ պատրաստելու համար ձեզ ոչ մի շքեղ մթերք պետք չէ: Դրանք պատրաստվում են արագ և հեշտությամբ, բայց անհավանական տպավորություն են թողնում սեղանի շուրջ հավաքվածների վրա:
Անգլիական պոնչիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 500 գ
_Խմորիչ 14 գ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ջուր 1 բաժակ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Կարագ 100 գ
_Ձու 1 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 1 լ
_Շաքարի փոշի 1 բաժակ
_Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
Անգլիական պոնչիկ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն տաք ջրի հետ խառնել:
_Առանձին խառնել ալյուրը խմորիչով, աղով և շաքարով:
_Ավելացնել խորանարդներով կտրատված կարագ և հարել: Ձուն լցնել ալյուրի խառնուրդի մեջ և խմոր հունցել:
_Ծածկել սրբիչով և թողնել 1 ժամ: Ալյուրը ցանել սեղանի մակերևույթի վրա և խմորը գրտնակել ուղղանկյունի ձևով մոտ 0,5 սմ հաստությամբ:
_Այժմ խմորի կողմերը ծալել դեպի ներս երկու կողմերից, ապա վերևից և ներքևից վրա բերել:
_Խմորը փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ և դնել սառնարան կես ժամ:
_Խմորը կրկին գրտնակել ալյուրոտված մակերևույթի վրա և դրանից կտրել մոտ 12 սմ երկարությամբ նեղ շերտեր:
_Նրանցից յուրաքանչյուրը կտրել երկայնքով, մի կողմից եզրին չհասնելով:
_Ոլորել խմորի կեսերը միասին և ամրացնել ծայրերը: Ապագա բլիթները ծածկել սրբիչով և թողնել 45 րոպե:
_Տաքացնել յուղը մինչև 170 ° C և բլիթները լցնել մեջը:
_Տապակել դրանք երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը, այնուհետև դնել անձեռոցիկի կամ թղթե սրբիչի վրա:
_Խառնել շաքարի փոշին կիտրոնի հյութով և բլիթները պատել ստացված գլազուրով:
Այժմ կարող եք մատուցել դրանք որևէ սոուսով: Օրինակ՝ հատապտուղների սոուսը, ջեմը, խտացրած կաթը կամ մուրաբաները շատ հարմար են:
Անգլիական պոնչիկները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ