Անգլիական պոնչիկ. Անհնար է դիմակայել գայթակղությանը

Անգլիական պոնչիկ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք պատրաստել անգլիական պոնչիկ, եթե հոգնել եք ավանդական թխվածքաբլիթներից կամ տորթերից, որոնք մատուցում եք նախաճաշին և պարզապես թեյի համար, ապա անգլիական բլիթները կօգնեն ձեզ բազմազանեցնել ընտրացանկը: Այս փոքրիկ փխրուն հյուրասիրությունը ոչ միայն համեղ է, այլև հետաքրքիր տեսք ունի:

Անգլիական փքաբլիթ պատրաստելու համար ձեզ ոչ մի շքեղ մթերք պետք չէ: Դրանք պատրաստվում են արագ և հեշտությամբ, բայց անհավանական տպավորություն են թողնում սեղանի շուրջ հավաքվածների վրա:

Անգլիական պոնչիկ

Անգլիական պոնչիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 500 գ

_Խմորիչ 14 գ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Ջուր 1 բաժակ

_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

_Կարագ 100 գ

_Ձու 1 հատ

_Արևածաղկի ձեթ 1 լ

_Շաքարի փոշի 1 բաժակ

_Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ

Անգլիական պոնչիկ

Անգլիական պոնչիկ

Անգլիական պոնչիկ. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն տաք ջրի հետ խառնել:

_Առանձին խառնել ալյուրը խմորիչով, աղով և շաքարով:

_Ավելացնել խորանարդներով կտրատված կարագ և հարել: Ձուն լցնել ալյուրի խառնուրդի մեջ և խմոր հունցել:

_Ծածկել սրբիչով և թողնել 1 ժամ: Ալյուրը ցանել սեղանի մակերևույթի վրա և խմորը գրտնակել ուղղանկյունի ձևով մոտ 0,5 սմ հաստությամբ:

_Այժմ խմորի կողմերը ծալել դեպի ներս երկու կողմերից, ապա վերևից և ներքևից վրա բերել:

_Խմորը փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ և դնել սառնարան կես ժամ:

_Խմորը կրկին գրտնակել ալյուրոտված մակերևույթի վրա և դրանից կտրել մոտ 12 սմ երկարությամբ նեղ շերտեր:

_Նրանցից յուրաքանչյուրը կտրել երկայնքով, մի կողմից եզրին չհասնելով:

_Ոլորել խմորի կեսերը միասին և ամրացնել ծայրերը: Ապագա բլիթները ծածկել սրբիչով և թողնել 45 րոպե:

_Տաքացնել յուղը մինչև 170 ° C և բլիթները լցնել մեջը:

_Տապակել դրանք երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը, այնուհետև դնել անձեռոցիկի կամ թղթե սրբիչի վրա:

_Խառնել շաքարի փոշին կիտրոնի հյութով և բլիթները պատել ստացված գլազուրով:

Անգլիական պոնչիկ

Այժմ կարող եք մատուցել դրանք որևէ սոուսով: Օրինակ՝ հատապտուղների սոուսը, ջեմը, խտացրած կաթը կամ մուրաբաները շատ հարմար են:

Անգլիական պոնչիկները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մանր պոնչիկներ

Խնդրում ենք Գնահատեք