Անտեսանելի խմորով կարկանդակ խնձորով և տանձով. Այս թխվածքի խմորն այնքան նուրբ է որ կրեմի նման քնքուշ ու եթերային է ստացվում:
Սա ֆրանսիական դասական կարկանդակի բաղադրատոմս է, որը պարունակում է առատ լցոնում և նվազագույն խմոր:
Անտեսանելի խմորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— խնձոր և տանձ 800 գ
— կաթ 100 գ
— հալված կարագ 30 գ
— ալյուր 70 գ
— փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
— շաքարավազ 50 գ
— ձու 2 հատ
— մի պտղունց աղ
— վանիլային շաքար 10 գ
Փշրանքներ պատրաստելու համար վերցրեք.
— շաքարավազ 30 գ
— ալյուր 80 գ
— մի պտղունց աղ
— վանիլային շաքար 1 տուփ
— փափկած կարագ 40 գ
Անտեսանելի խմորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Իհարկե, կարող եք վերցնել միայն խնձոր կամ միայն տանձ: Հաշվի առեք, որ նշված քաշը նախատեսված է չմաքրված մրգի համար։
_ Միրգը կլպել, հեռացնել կորիզները և պտղամիսը կտրատել բարակ շերտերով:
_ Ձվերը հարել մինչև փրփրեն, այնուհետև ավելացնել աղն ու շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը և հարել մինչև պնդանա և փրփրի։
_ Խմորը կարող եք խառնել մրգային շերտերի հետ, կարող եք պարզապես շերտերը թաթախել խմորի մեջ, որպեսզի դրանք ամբողջությամբ պատվեն զանգվածով, ինչպես հարկն է։
_ Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղել կարագով, ծածկել յուղաթղթով և խմորին խառնած մրգի շերտերը լցնել։
_ Եթե դուք պարզապես թաթախել եք մրգի շերտերը, ապա դրեք դրանք կաղապարի մեջ ու վրան լցնել մնացած խմորը:
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 30 րոպե։
_ Խառնել փշրանքների համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները և ձեռքերով լավ տրորելով մանրացնել:
_ Կարկանդակը հանել, փշրանքները ցանել և թխել ևս 20 րոպե։
Տորթը խոնավ է, հյութալի և շատ բուրավետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սալորով բիսկվիթ