Առանց ձվի և կաթնամթերքի թխվածք. Ջեմով եղջյուրիկներ
Ծոմապահությունը, դիետան և անձնական նախասիրությունները հաճախ ստիպում են մեզ հրաժարվել մեր սիրած թխվածքներից: Եթե սա քեզ համար նույնքան սթրեսային է, որքան ինձ, ապա դու ճիշտ տեղում ես հայտնվել: Ձեր ուշադրությանն եմ ներկայացնում ջեմով թխվածքաբլիթների հրաշալի բաղադրատոմս:
Սրա համար բավական է գազավորված ջուրը խառնել բուսական յուղի և ալյուրի հետ: Բացի ջեմից, կարելի է վերցնել ընկույզներ, մրգեր ու չրեր, կակաչի սերմերը և շոկոլադը նույնպես հարմար են որպես միջուկ: Կարող եք տեսականի պատրաստել, և բոլորը կընտրեն թխվածքաբլիթներն՝ ըստ ճաշակի:
Առանց ձվի և կաթնամթերքի թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազով ջուր 100 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 90 մլ
_Ցորենի ալյուր 280 գ
_Շաքարի փոխարինիչ 1 բաժակ
_Փխրեցուցիչ 0.5 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Ջեմ ՝ ըստ ճաշակի
Առանց ձվի և կաթնամթերքի թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ լցնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը, լավ խառնել:
_Լցնել հանքային ջուրը, թեթևակի հարել, ապա ավելացնել արևածաղկի ձեթ և խմոր հունցել: Եթե այն շատ պինդ է, մի քիչ էլ ջուր ավելացրեք: Իսկ, եթե այն կպչոււմ է ձեռքերին, ապա ալյուր ավելացրեք:
_Ծածկել խմորը և թողնել 10-15 րոպե:
_Խմորը բաժանել երկու մասի: Յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել բարակ (1-2 մմ հաստությամբ) կլոր շերտով և կտրել 16 եռանկյունի:
_Ամեն եռանկյունու լայն մասի վրա 0,5 թեյի գդալ թանձր ջեմ դնել և ոլորել թխվածքը: Կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ միջուկ:
_Ոլորած խմորեղենը տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:
_Երբ աղանդերը սառչի, կարող եք դրանց վրա ցանել շաքարի փոշի:
Խմորեղենը պասային է և համեմատաբար ցածր կալորիականությամբ: Այնպես որ, այն դուր կգա բոլոր հյուրերին: Եթե նախատեսում եք հյուրընկալել մեծ ընկերախումբ, խորհուրդ եմ տալիս ավելի շատ թխել: Հավատացեք ինձ, նախքան կհասցնեք հետ նայել, ափսեն դատարկ կլինի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Առանց ձվի թխվածք