Արքայախնձորով կարկանդակ. Բուրավետ թխվածքի նուրբ և բերանի մեջ հալվող խմորը շատ նման է կրեմի

Արքայախնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Երեկոյան թեյի համար թխենք Արքայախնձորով կարկանդակ:

Նախկինում կարկանդակներ թխում էին աշնանը՝ ցորենի և այլ մշակաբույսերի բերքահավաքից հետո։ Դրանք կոպիտ բլիթներ էին ամենապարզ մթերքներից։ Ըստ էության, դրանք սովորական ռուլետներ էին, որոնք մատուցվում էին այլ կերակուրների հետ։

Այժմ պարզապես անհնար է պատկերացնել կարկանդակները առանց լցոնների:

Եկեք պատրաստենք անսովոր քաղցր կարկանդակ արքայախնձորով:

Արքայախնձորով կարկանդակ

Արքայախնձորով կարկանդակ. Բաղադրությունը

_ կաթ — 70 մլ

_ պահածոյացված արքայախնձոր — 400 գ

_ բուսական յուղ — 20 գ

_ աղ — 1 պտղունց

_ ալյուր — 50 գ

_ վանիլային շաքար — 5 գ

_ փխրեցուցիչ — 0,5 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 35 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

Արքայախնձորով կարկանդակ

Արքայախնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ 3 րոպե հարիչով հարում ենք ձվերը, վանիլինը և սովորական շաքարավազն ու աղը։

_ Կարագը հալեցնել ջրային բաղնիքում, ավելացնել ձվի զանգվածին։

_ Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և մաղել ձվի զանգվածի մեջ։ Խմորը խառնել, պետք է ստանանք համասեռ, առանց գնդիկների զանգված։

_Դրա մեջ լցնել կաթը, մանրակրկիտ խառնել։

_ Արքայախնձորի օղակները մանր կտրատել և լցնել խմորի մեջ։

_ Թխելու համար նախատեսված կաղապարը ծածկել յուղաթղթով, խմորը լցնել մեջը, հարթեցնել մակերեսը:

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել տորթը կես ժամ։

Արքայախնձորով կարկանդակ

Արդյունքը շատ համեղ ու նուրբ արքայախնձորի կարկանդակ է։ Դուք կարող եք այն պատրաստել թեկուզ ամեն օր, քանի որ բաղադրատոմսը շատ պարզ է։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Անմահական համեղ տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք