Արևածաղկի սերմերով բլիթներ. Թեյի սեղանին հարմար թխվածք
Երբեմն մենք շատ մեծ ցանկություն ենք ունենում քաղցրավենիքներ ուտել: Այդ ժամանակ անմիջապես առանձնացնում ենք անհրաժեշտ պարագաները, վազում խանութ կամ բացում մեր սիրած խոհարարական գիրքը: Եթե պատրաստ եք հրաժարվել ճաշից և ընթրիքից, բայց չեք կարող դիմակայել աղանդեր վայելելու ցանկությանն, ապա պատրաստեք այս սերմերով փխրուն թխվածքաբլիթները:
Նուրբ փխրուն թխվածքը պարզապես հալվում է ձեր բերանում: Մեղրի թեթև համը զուգորդված սիրելի արևածաղկի սերմերի հետ լրացնում է առանց այն էլ հիանալի աղանդերի համը: Փորձեք այս համեղ աղանդերը, անպայման կստացվի:
Արևածաղկի սերմերով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շաքար 185 գ
- Կարագ 240 գ
- Ձու 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 450 գ
- Արևածաղկի սերմեր՝ ըստ ճաշակի
Արևածաղկի սերմերով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Մեծ ամանի մեջ խառնել 125 գ շաքարավազ և ալյուր: Ավելացնել 200 գ փափկած կարագ և ձու:
- Խառնել, ջուր ավելացնել և խմորը հունցել:
- Խմորից ձևավորել գնդիկ, փաթեթավորել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանում 30 րոպեով:
- Խմորը բաժանել 2 մասի, յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել 4 մմ հաստությամբ:
- Օգտագործելով բաժակ՝ շրջանակներ կտրել: Թխվածքաբլիթների ցանկացած ձևակտրիչ կարող է օգտագործվել:
- Շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
- Թխել մոտ 10 րոպե՝ 180 աստիճանով:
- Մնացած շաքարը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել մեղրը, յուղալի սերուցքը և 40 գ կարագը:
- Տաքացնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով: Երբ շաքարը լուծվի, եփել ևս մեկ րոպե:
- Հեռացնել կրակից, ավելացնել սերմերը և խառնել:
- Յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի վրա դնել մեկ թեյի գդալ այս քաղցր մածուկից: Թխել ևս 11 րոպե, մինչև թխվածքաբլիթներն ու սերմերը դարչնագույն դառնան:
Սերմերով թխվածքաբլիթներն այնքան ախորժելի են, որ կուզեք անմիջապես այն ուտել՝ մինչև վերջին փշուրը: Պատրաստեք մի բաժակ կանաչ թեյ և վայելեք հիանալի խմորեղենի թովիչ համը:
Արևածաղկի սերմերով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ