Բալի մուրաբա Լակոմկա. Նրբաճաշակ ու համեղ պահածո, որն անփոխարինելի աղանդեր է 

Բալի մուրաբա Լակոմկա Պահածոներ

Բալի մուրաբա Լակոմկա. Նրբաճաշակ ու համեղ պահածո, որն անփոխարինելի աղանդեր է

Առավելագույն օգուտ քաղեք հատապտուղների սեզոնից: Հնարավորինս շատ պահպանեք ու պահածոյացրեք դրանք ձեր ընտանիքի համար: Բնական ծագումով վիտամինները պետք է ընդունել աբողջ տարին:

Եկեք պատրաստենք առանց կորիզի, տրորած բալի մուրաբա:

Բալի մուրաբա Լակոմկա

Բալի մուրաբա Լակոմկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բալ 600 գ.
  • Շաքարավազ 1/2 բաժակ
  • Կիտրոնի հյութ 1 1/2 ճաշի գդալ
  • Կիտրոնի կեղևի քերուկ  1 թեյի գդալ

Բալի մուրաբա Լակոմկա

Բալի մուրաբա Լակոմկա
Բալի մուրաբա Լակոմկա. Պատրաստման եղանակը

  1. Բալի մուրաբա պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հասած հատապտուղներ: Լցնել դրանք քամոցի մեջ, մանրակրկիտ լվանալ սառը հոսող ջրի տակ: Մի քիչ թողեք, որպեսզի հեղուկը լրիվ քամվի:
  2. Ընտրեք և հեռացրեք վնասված բալերը, պոչերը և կորիզները: Կորիզների համար կարելի է վերցնել հատուկ գործիք կամ որևէ հարմարանք: Մաքուր, լվացած բալը մաքուր տարայի մեջ դնել:
  3. Ձեզ պետք կգա բլենդեր: Պատրաստի բալի կեսը լցնել բլենդերի ամանի մեջ և հարել, որպեսզի խյուս պատրաստվի: Առայժմ սա մի կողմ դրեք:
  4. Կորիզները հանած բալի մնացած մասը դրեք խոհանոցի տախտակի վրա և կտրել կտորները սուր դանակով:
  5. Պատրաստեք տարան, որի մեջ եփելու եք մուրաբան: Կարող եք օգտագործել հաստ հատակով կաթսա կամ թավա: Լցնել կտրտած հատապտուղները, վրան ավելացնել պատրաստված բալի խյուսը:
  6. Ավելացնել շաքարավազը և կիտրոնի հյութ: Չափել պահանջվող քանակությունը ըստ համաչափության և լցնել հատապտուղներով տարայի մեջ: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել:
  7. Դնել ամանը վառարանի վրա, թույլ կրակի վրա: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել և եռացնել հատապտուղները մինչև շաքարի լուծվելը: Սա կտևի մոտ 10 րոպե:
  8. Հիմա ժամանակն է բալի մուրաբային ավելացնել ցիտրուսային համը: Դուք կարող եք քերել կիտրոնի կեղևը ուղղակիորեն այն տարայի մեջ, որում բալը եփվում է: Լավ խառնել:
  9. Թող բալի մուրաբան եփվի ցածր կրակի վրա 15 րոպե: Շարունակեք այն ժամանակ առ ժամանակ մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի բացառեք տակը կպչելուց:
  10. Մուրաբայի պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել հետևյալ մեթոդով: Մի ափսե լավ սառեցրեք և վրան մի կաթիլ բալի մուրաբա կաթեցնել: Սպասեք 5-10 վայրկյան: Այժմ թեքեք ափսեն, մուրաբան չպետք է հոսի:
  11. Եթե ​մուրաբան արդեն բավական թանձրացել է, ուրեմն արդեն բավական է այն եփել:
  12. Մանրէազերծել ապակե բանկան և պատրաստի մուրաբան լցնել դրանց մեջ, փակել կափարիչներով:
  13. Թողեք սառչի և նոր պահեստավորել:
  14. Այս նրբագեղությունն առանց փակելու կարելի է պահել սառնարանում մինչև 1 ամիս:

Բալի մուրաբա Լակոմկա

Բալի մուրաբա Լակոմկա

Բալի մուրաբա Լակոմկան պատրաստ է: Վայելեք այն սպիտակ հացով, նրբաբլիթով և այլն:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ծիրանի կոնֆիտյուր

Խնդրում ենք Գնահատեք