Բալի մուրաբա Լակոմկա. Նրբաճաշակ ու համեղ պահածո, որն անփոխարինելի աղանդեր է
Առավելագույն օգուտ քաղեք հատապտուղների սեզոնից: Հնարավորինս շատ պահպանեք ու պահածոյացրեք դրանք ձեր ընտանիքի համար: Բնական ծագումով վիտամինները պետք է ընդունել աբողջ տարին:
Եկեք պատրաստենք առանց կորիզի, տրորած բալի մուրաբա:
Содержание
Բալի մուրաբա Լակոմկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բալ 600 գ.
- Շաքարավազ 1/2 բաժակ
- Կիտրոնի հյութ 1 1/2 ճաշի գդալ
- Կիտրոնի կեղևի քերուկ 1 թեյի գդալ
Բալի մուրաբա Լակոմկա. Պատրաստման եղանակը
- Բալի մուրաբա պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հասած հատապտուղներ: Լցնել դրանք քամոցի մեջ, մանրակրկիտ լվանալ սառը հոսող ջրի տակ: Մի քիչ թողեք, որպեսզի հեղուկը լրիվ քամվի:
- Ընտրեք և հեռացրեք վնասված բալերը, պոչերը և կորիզները: Կորիզների համար կարելի է վերցնել հատուկ գործիք կամ որևէ հարմարանք: Մաքուր, լվացած բալը մաքուր տարայի մեջ դնել:
- Ձեզ պետք կգա բլենդեր: Պատրաստի բալի կեսը լցնել բլենդերի ամանի մեջ և հարել, որպեսզի խյուս պատրաստվի: Առայժմ սա մի կողմ դրեք:
- Կորիզները հանած բալի մնացած մասը դրեք խոհանոցի տախտակի վրա և կտրել կտորները սուր դանակով:
- Պատրաստեք տարան, որի մեջ եփելու եք մուրաբան: Կարող եք օգտագործել հաստ հատակով կաթսա կամ թավա: Լցնել կտրտած հատապտուղները, վրան ավելացնել պատրաստված բալի խյուսը:
- Ավելացնել շաքարավազը և կիտրոնի հյութ: Չափել պահանջվող քանակությունը ըստ համաչափության և լցնել հատապտուղներով տարայի մեջ: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել:
- Դնել ամանը վառարանի վրա, թույլ կրակի վրա: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել և եռացնել հատապտուղները մինչև շաքարի լուծվելը: Սա կտևի մոտ 10 րոպե:
- Հիմա ժամանակն է բալի մուրաբային ավելացնել ցիտրուսային համը: Դուք կարող եք քերել կիտրոնի կեղևը ուղղակիորեն այն տարայի մեջ, որում բալը եփվում է: Լավ խառնել:
- Թող բալի մուրաբան եփվի ցածր կրակի վրա 15 րոպե: Շարունակեք այն ժամանակ առ ժամանակ մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի բացառեք տակը կպչելուց:
- Մուրաբայի պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել հետևյալ մեթոդով: Մի ափսե լավ սառեցրեք և վրան մի կաթիլ բալի մուրաբա կաթեցնել: Սպասեք 5-10 վայրկյան: Այժմ թեքեք ափսեն, մուրաբան չպետք է հոսի:
- Եթե մուրաբան արդեն բավական թանձրացել է, ուրեմն արդեն բավական է այն եփել:
- Մանրէազերծել ապակե բանկան և պատրաստի մուրաբան լցնել դրանց մեջ, փակել կափարիչներով:
- Թողեք սառչի և նոր պահեստավորել:
- Այս նրբագեղությունն առանց փակելու կարելի է պահել սառնարանում մինչև 1 ամիս:
Բալի մուրաբա Լակոմկան պատրաստ է: Վայելեք այն սպիտակ հացով, նրբաբլիթով և այլն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ծիրանի կոնֆիտյուր