Ես իսկապես հպարտանում եմ այս փափուկ ու քնքուշ Բալով բուլկիներ մատուցելիս: Այժմ ձեզ հետ կիսում եմ խմորիչով բուլկիների իմ գաղտնիքը:
Այս խմորն առանձնահատուկ է դարձնում մածունը, որը հազվադեպ է ավելացվում խմորիչով խմորին: Այս մթերքն օգնում է խմորիչին ավելի լավ աշխատել:
Արդյունքում, խմորիչով խմորով բլիթները գրեթե անկշիռ ու նուրբ են:
Բալով բուլկիներ. Բաղադրիչներ
_Ջուր 250 մլ
_Կեֆիր 250 մլ
_Խմորիչ 30 գ
_Շաքարավազ 340 գ
_Ցորենի ալյուր 900 գ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ձու 2 հատ
_Կարագ 50 գ
_Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
_Վանիլային շաքարավազ 10 գ
_Բալ 500 գ
_Սպիտակաձավար 3 ճաշի գդալ
Բալով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ բալը և հեռացնել կորիզները։ Հատապտուղների վրա լցնել 150 գ շաքարավազ և խառնել։
_Մածունն ու տաք ջուրը խառնել, ավելացնել 40 գ շաքարավազ և սեղմած խմորիչը, խառնել բաղադրիչները։
_Մածունով խառնուրդին ավելացնել 8 ճաշի գդալ ալյուրը և խմորը հունցել, ինչպես նրբաբլիթների համար:
_Խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում 30 րոպե։
_Խմորի մեջ ավելացնել շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, ձուն, սպիտակուցը, աղը, հալեցրած կարագը և արևածաղկի ձեթը։ Բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Ալյուրը մաս-մաս լցնել և շարունակել խմորիչով խմորը հունցել։ Խմորը կրկին ծածկել սրբիչով և թողնել տաք վիճակում 1 ժամ։
_Բալը քամել հյութից, հատապտուղներին ավելացնել սպիտակաձավարը և խառնել։
_Խմորը կտրատել և բաժանել 20 մասի, գնդիկներ կազմել։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ բացել երկայնական շերտով։ Բալը շարել և լավ ամրացնել խմորի եզրերը։ Այնուհետև բուլկիներ կազմեք՝ դրանք խխունջի նման ոլորելով։
_Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թողնել ևս 20 րոպե:
_Այնուհետև դրանց վրա քսել հարած դեղնուց և թխել 30 րոպե, նախապես մինչև 170°C տաքացրած ջեռոցում։
Հաշվի առեք այս բաղադրատոմսը, բայց հիշեք՝ դրանք կարող եք պատրաստել ցանկացած միջուկով: Միայն թե ուշադիր եղեք և մրգերը կամ հատապտուղները քամեք ավելորդ հյութից: Հակառակ դեպքում թխվածքը կարող է «արտահոսել»:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հեշտ բուլկի կրուասաններ