Բալով կարկանդակ Կլաֆուտի. Այս կանկանդակն ամենանրբագեղ ֆրանսիական հյուրասիրությունն է, որ կարող եք պատրաստել ձեր տանը:
Պարզվում է, որ ամենանուրբ, համեղ, անուշաբույր կարկանդակը կարող եք պատրաստել շատ պարզ մի քանի քայլով: Եվ այսպիսի հրաշքը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի: Վստահեցնում եմ, արժե գոնե մեկ անգամ փորձել, դրանից հետո դուք շատ անգամներ նման կարկանդակ կթխեք: Այնպես որ, անպայման պահպանեք բաղադրատոմսը:
Բալով կարկանդակ Կլաֆուտի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_600 գրամ թարմ բալ
_4 ձու
_շաքար — 100 գրամ + 2 ճաշի գդալ
_աղ — ¼ թեյի գդալ
_100 գրամ ալյուր
_մի պտղունց վանիլ
_240 մլ կաթ
_2 ճաշի գդալ հալած կարագ
_եթե կա նուշի քաղվածք՝ ¼ թեյի գդալ
Բալով կարկանդակ Կլաֆուտի. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Ուշադիր ընտրել և մանրակրկիտ լվանալ բալերը և հնարավորինս զգուշորեն հանել կորիզները:
_Յուղել թխման ձևամանը (26 սմ տրամագծով) և վրան ցանել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ:
_Գեղեցիկ դասավորել առանց կորիզների բալը ձևամանի ներքևի մասում:
_Խորը ամանի մեջ հարել 4 ձուն 100 գրամ շաքարավազի հետ: Լցնել 1 թեյի գդալ աղ և նորից հարել:
_Շարունակելով հարել հարիչով, ավելացնել ալյուր: Հետո լցնել վանիլի և նուշի քաղվածք:
_Այժմ լցնել 240 մլ կաթ, խառնել և ավելացնել 2 ճաշի գդալ հալած կարագ.
_Ստացված խմորը լցնել կաղապարի մեջ դասավորված բալերի վրա:
_Թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 40-45 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի:
_Պատրաստի կարկանդակի վրա ցանել շաքարի փոշի:
Բալով կարկանդակ Կլաֆուտին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ և հիանալի տրամադրություն բոլորիդ:
Տեսանյութ
Սալորով կարկանդակ