Բանանով շոռակարկանդակն ամեն ինչով շատ լավն է: Նուրբ հյուսվածք, հաճելի քաղցր և թթու համ, գրավիչ տեսք: Թվում է, թե այս ուտեստը ավելի հաջող դարձնելն անհնար է: Բայց մենք կհամոզենք, որ դա այդպես չէ, միշտ կարելի է բարելավել: Այսօր կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել համեղ շոռակարկանդակ:
Իրականում, ուտեստը շատ հեշտ է պատրաստել: Նախ, պետք է պատրաստել կաթնաշոռով դասական խմոր: Դրան ավելացնել բանանը: Այժմ պետք է ձևավորել շոռակարկանդակ և տապակել դրանք: Բայց եթե ուզում եք, որ դեսերտը ավելի քիչ յուղոտ լինի, կարող եք հեշտությամբ ջեռոցում թխել: Կստացվի նույնքան համեղ:
Բանանով շոռակարկանդակ. Բաղադրությունը
_Կաթնաշոռ 500 գ
_Ցորենի ալյուր 100 գ
_Ձու 1 հատ
_Շաքար 50-100 գ
_Բանան 3 հատ
_Խմորիչ փոշի 1 թեյի
_Աղ 1 պտղոունց
_Արևածաղկի ձեթ
Բանանով շոռակարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռը տրորել մաղի միջով: Այնուհետև խառնել այն մաղած ալյուրի, աղի և խմորի փխրեցուցիչի հետ:
_Ավելացնել շաքարավազ և ձու: Լավ խառնել շոռակարկանդակի խմորը:
_Մաքրել և կտրատել բանանը մանր կտորներով: Կաթնաշոռով խմորին ավելացնել միրգը: Մանրակրկիտ խառնել զանգվածը:
_Այնուհետև ձևավորել կաթնաշոռով բլիթները, դրանք թեթևակի թաթախել ալյուրի մեջ:
_Ձևավորված բանանով շոռակարկանդակները տապակել 4–5 րոպե յուրաքանչյուր կողմի վրա ցածր ջերմության վրա: Ծածկեք կափարիչը և տապակել շոռակարկանդակները մի քանի րոպե:
Բանանով շոռակարկանդակը պատրաստ է:
Մատուցել աղանդերը թարմ թթվասերով և ձեր նախընտրած ջեմով: Ընտանեկան թեյի երեկույթի կատարյալ լրացում:
Բարի ախորժակ: