Բիսկվիթ մայոնեզով պատրաստելը դժվար չէ, բայց ստացվում է՝ բարձր, փարթամ և շատ հարուստ թխվածք:
Անպայման փորձեք, հաճույք պատճառեք ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին:
Բիսկվիթ մայոնեզով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Վանիլային շաքար
_Մայոնեզ 1 բաժակ
_Ալյուր 1 բաժակ
_Սոդա 1 թեյի գդալ (մարել 9% քացախով)
Բիսկվիթ մայոնեզով. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, ապա վանիլային շաքար: Հարել ամբողջը խառնիչով, մինչև թանձր փրփուր ստացվի:
_Դրանից հետո ավելացնել մայոնեզ և զգուշորեն խառնել բահիկով:
_Այժմ մի բաժակ ալյուր մաղել ամանի մեջ, և նույնպես զգուշորեն խառնել: Սոդան մարել քացախով, և խմորին ավելացնելով՝ կրկին այդպես խառնել:
_Վերցնել ձևամանը, հատակն ու կողմերը ծածկել յուղաթղթով, յուղել բուսական յուղով:
_Լցնել խմորը, թույլ թափահարել ձևամանը, որպեսզի խմորը հավասարեցվի:
_Խմորը 55 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխվելուց հետո թողեք սառչի:
_Դրանից հետո հանել կաղապարից, հեռացնել յուղաթուղթը, թող բիսկվիթը մետաղալարով ցանցի վրա մնա մոտ 4 ժամ:
Բիսկվիթը մայոնեզով պատրաստ է: Ստացվում է շատ փարթամ, անուշաբույր, միատարր: Այն այնքան համեղ է, որ կարող ես ուտել հենց այդպես ՝ թեյի կամ կաթի հետ միասին:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական բիսկվիթ