Բուլկի Վարդ. Բուրավետ բուլկիներ՝ ամենանուրբ կրեմով: Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ ցանկացած թեյի երեկույթ կդառնա շատ ավելի հաճելի: Անպայման պատրաստեք, և հաճույք պատճառեք ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին անիրատեսականորեն համեղ բուլկիներով:
Անսովոր և նուրբ համ, հիանալի բույր ունեցող բուլկիները պարզապես անմիջապես կհալվեն ձեր բերանում: Հիանալի է, նուրբ և փքուն, քաղցր բուլկիները:
Բուլկի Վարդ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմոր
- Չոր խմորիչ 10 գ
- Տաք ջուր 100 մլ
- Կեֆիր կամ մածուն 250 մլ
- Ձու 1 հատ
- Աղ 1 պտղունց
- Շաքար 50 գ
- Հալված մարգարին 50 գ
- Ալյուր 600 գ
- Չամիչ
- Բուսական յուղ` յուղելու համար
- Դեղնուց 1 հատ
- Կաթ 1 ճաշի գդալ
Կրեմ
- Կաթ 250 մլ
- Շաքար 40 գ
- Օսլա 20 գ
- Վանիլային շաքար 1 տուփ
- Դեղնուց 2 հատ
Բուլկի Վարդ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում պատրաստել կրեմը: Ձվի դեղնուցները շաքարով հարել: Դրանից հետո կաթը լցնել, ավելացնել օսլա, վանիլային շաքար և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնեք:
- Խառնուրդով ամանը դնել վառարանի վրա և հասցնել եռման միջին կրակի վրա: Եփել 5-7 րոպե անընդհատ խառնելով, մինչև կրեմը թանձրանա: Հեռացնել խտացած կրեմը վառարանից և թող սառչի:
- Այժմ անցնենք խմորին: Ջուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, խառնել և թողնել 10-15 րոպե տաք տեղում, որպեսզի խմորը ուռչի:
- Դրանից հետո հալեցնել մարգարինը և թողնել, որ սառչի: Մի փոքր տաքացնել կեֆիրը:
- Ալյուրը մաղել, շաքար ու աղ ենք ավելացնել, ալյուրի մեջ լցնել կեֆիր, եփած խմոր, ձու և հալված մարգարին: Պետք է հունցել փափուկ, առաձգական խմոր: Այն թողնել հասունանա 1-1,5 ժամ:
- Խմորը գրտնակել շերտով, ամբողջ մակերևույթի վրա հավասարաչափ տարածել նախապես շոգեխաշած չամիչները: Խմորը ոլորել գլանաձև:
- Գլանափաթեթը բաժանել 8 հավասար մասերի, վերցնել ջեռոցի ձևամանը և կտորները դնել մեջը: Ծածկել սրբիչով և թող մնա 30-40 րոպե տաք տեղում:
- Այժմ պետք է պատրաստել դեղնուցի և կաթի խառնուրդ, և դրանով քսել բուլկիների վերևի մասը:
- Ձևամանը 40 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Թխվելուց հետո թողնել, որ սառչեն՝ առանց ձևամանից հանելու: Վերջում վրան լցնել կրեմը:
Բուլկի Վարդը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Կրաֆին Սիննաբոն ԿՈՒԼԻՉ ․ Բոլորը մեկում Համեղ, Պարզ և Տոնական