Բուրավետ կեքսեր թխելու համար պետք է պարզապես վարսակի ալյուրը խառնել խնձորի հետ։
Ընկույզով և խնձորի կտորներով Բուրավետ կեքսերերը շատ փափուկ են, հաճելի հյուսվածքով, խոնավ և շատ բուրավետ:
Բաղադրատոմսը դժվար չէ, ցանկացած մարդ կարող է դա անել: Վարսակի փաթիլների շնորհիվ կեքսը չի առաջացնում ավելորդ քաշի խնդիր։
Բուրավետ կեքսեր. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_Վարսակի ալյուր 150 գ
_Ցորենի ալյուր 150 գ
_Փխրեցուցիչ 10 գ
_Դարչին, մշկընկույզ
_ 1 պտղունց աղ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 70 գ
_Բուսական յուղ 90 մլ
_Խնձոր 500 գ
_1 կիտրոնի կեղևի քերուկ
_Ընկույզ
Բուրավետ կեքսեր. Պատրաստման եղանակը
_Ընկույզները կեղևով լցնել եռման ջրի մեջ, 10 րոպե հետո հանեք, սառելուց հետո մաքրեք։
_Այս տեխնիկան օգնում է արագ հեռացնել ընկույզների կեղևը: Բլենդերով կամ դանակով մանրացրեք կտորներով։
_Ալյուրն ու մանրացրած վարսակի ալյուրը խառնել, ավելացնել աղը, փխրեցուցիչը, մշկընկույզը և դարչինը։ Խառնել այս չոր խառնուրդը։
_Ավելացնել մոտ մեկ բաժակ մաքրված ընկույզը և խառնել:
_Ձուն հարել շաքարավազի հետ մինչև փարթամանա, լցնել բուսայուղը և նորից լավ հարել։
_Քերել խնձորը խոշոր քերիչով, խառնել կիտրոնի քերուկի և ձվի զանգվածի հետ։ Լցնել ևս մի քիչ կիտրոնի հյութ։
_Այս խառնուրդի մեջ լցնել չոր զանգվածը և լավ խառնել մինչև հարթ լինի։
_Խմորը լցնել կեքսերի կաղապարների մեջ։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 30 — 45 րոպե:
Հիշեք, որ ամեն ինչ կախված է ձեր ջեռոցի աշխատանքից։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շոկոլադե մաֆիններ