Այս Գետնանուշով կորժիկներն անմիջապես երկրորդ պլան կմղեն ձեր ամենասիրելի թեյի թխվածքները: Բաղադրատոմսը շատ պարզ է՝ խմորիչ կամ փխրեցուցիչ չի պահանջում։ Ընդհանուր առմամբ, խմորի հետ աշխատելը ձեզ համար դժվարություններ չի առաջացնի։
Գետնանուշով այս թխվածքաբլիթները, ինչպես մանկության տարիներին, կարելի է պատրաստել ոչ միայն կարագով, այլև մարգարինով։ Ընտրեք այն մթերքը, որ ունեք սառնարանում և տաքացրեք ջեռոցը:
Գետնանուշով կորժիկներ. Բաղադրիչներ
_Կարագ 100 գ
_Թթվասեր 100 գ
_Ձու 3 հատ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Քացախ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 130 գ
_Վանիլային շաքարավազ 8 գ
_Ցորենի ալյուր 470 գ
_Գետնանուշ 150 գ
Գետնանուշով կորժիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Փափուկ կարագը, թթվասերը, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը և 2 ձուն խառնել մինչև հարթ լինի։ Վերջում ավելացնել քացախով մարած սոդան։
_450 գ ալյուրը մաղում ենք և հունցում առաձգական խմոր։
_Աշխատանքային մակերեսին ցանել ալյուր և գրտնակել խմորը 1,5 սմ հաստությամբ։
_Կորժիկները կտրատել կեքսի ձևամանով և վրան քսել հարած ձու:
_Խմորը թաթախել գետնանուշի մեջ այն կողմով, որին քսված է ձուն:
_Դնել դրանք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, թխել 15 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում:
Լավ կլինի մինչև ջեռոցը դնելը, թեթևակի հարթեցրեք դրանք՝ սեղմելով գետնանուշները խմորի մեջ։
Թթվասերով պատրաստված փափուկ թխվածքաբլիթներն իհարկե դուր կգան ողջ ընտանիքին: Խմորը, թեև պարզ է, բայց շատ բուրավետ է և քնքուշ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով բլիթներ